enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Z kuşağı umutsuz… Bir ev alabileceklerinden şüpheliler

Z kuşağı umutsuz… Bir ev alabileceklerinden şüpheliler
REKLAM ALANI
11.07.2024 12:10
1
A+
A-

Günümüzün Z Kuşağı: Ev Sahipliği Hayallerindeki Umutsuzluk

Bu yeni neslin davranışları ve alışkanlıkları geleceği şekillendirirken, hayalleri ve hayattan beklentileri de araştırmacıların merakını uyandırdı. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Z kuşağının hayalleri ve geleceğe yönelik umutsuzluğunu gözler önüne serdi. Bu araştırmaya göre; Z kuşağı gençlerinin %60’ı bir ev sahibi olamayacaklarından endişe duyuyor.

Gelecek Beklentileri İyimser Değil

Clever Real Estate şirketinin bin kişiyle gerçekleştirdiği bir anket, Z kuşağının büyük bir çoğunluğunun (%93) bir ev sahibi olma arzusu taşıdığını ancak çoğunluğun (%60) bunun gerçekleşemeyeceğinden kaygılandığını ortaya koydu. Katılımcıların %98’i ezici bir çoğunlukla ev sahibi olma hedeflerinde engellerle karşılaştıklarını belirtti.

En büyük endişeler mali konular etrafında yoğunlaşıyor. Ankete katılanların %54’ü ev almak için yeterli paraları olmadığını, %48’i ise ev sahipliğinin beklenmedik veya gizli maliyetleri olacağını öngörüyor. Araştırmacılar, Z kuşağı alıcılarının yalnızca %18’inin şu anda bir ev satın alacak gücü olduğunu ve çok azının gelecek beklentileri konusunda umutlu hissettiğini belirtti.

Yüksek faiz oranları ve satılık evlerin azlığı gibi faktörler de bu sorunları daha da kötüleştiriyor. Araştırmacılar, olasılıkların aleyhlerinde olduğunu düşündüklerini ve ankete katılanların çoğunluğunun bir ev sahibi olmak için tavizler vermeye hazır olduğunu vurguladı. %56’sı asbest içeren bir ev satın alacaklarını, %54’ü ise merkezi klima veya ısıtma sistemi olmayan bir ev satın alacaklarını ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ev Sahipliği Öncelik Değil

Ev konusundaki umutsuzluklarına rağmen araştırma, bu neslin ev sahipliğini her şeyin üzerinde bir öncelik olarak görmediğini ortaya koydu. %51’i istikrarlı bir işe sahip olmayı, %48’i ise kariyerlerini geliştirmeyi bir ev satın almaktan daha önemli buluyor. Bu araştırma, Z kuşağının geleceği şekillendirme konusundaki kararlılığını ve zorluklar karşısında uyum sağlama konusundaki yeteneklerini gösteriyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.