enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yunan bakandan skandal açıklama: “F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz”

Yunan bakandan skandal açıklama:  “F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz”
REKLAM ALANI
22.07.2024 17:25
9
A+
A-

Yunanistan’ın Skandal Açıklamaları Türkiye’yi Gerdi

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, bir televizyon röportajında Türkiye hakkında kışkırtıcı açıklamalarda bulundu.

F-35’lerle Ankara’ya Ansızın Saldırı İddiası

Georgiadis, Türkiye’yi rahatsız eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in politikalarına değindi. Yunanistan’ın aldığı F-35’ler ve savunma ittifakları ile güçlendiğini öne süren Bakan, “Türkiye havacılıkta sıfır. F-35’lerle Ankara’ya bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Türkiye Sorun Yaratan Bir Ülke”

Georgiadis, sözlerini sürdürerek “Böyle bir şey yaparız demiyorum çünkü istemiyoruz. Ama karşı taraf söyleyince gülüyorum. Yunanistan güçlü ittifaklara sahip bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Türkiye bizim komşumuz ama bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

Dendias’a Destek

Georgiadis, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dendias’ın Kıbrıs Barış Harekatı’nı eleştiren skandal açıklamalarına da destek verdi.

Türk Havacılığının Üstünlüğü

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Georgiadis’in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türkiye’nin havacılığının Yunanistan’dan çok daha ileri olduğunu belirten Karakuş, “Bizim Savunma Sanayimiz Yunanistan’dan kat kat büyük” dedi.

Türk Korkusu

Karakuş, Yunanistan’ın amacının Türkiye’nin savunma sanayinin gelişimini engellemek olduğunu vurguladı. “Bu açıklamanın nedeni Türkiye’nin Yunanistan’a her an darbe vurabileceği gerçeğiyle yaşadıkları korkudur. Türkiye korkusu yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

F-35 Karşılığında Kaan

Yunanistan’ın Türkiye’ye saldırmakta güçlük çekeceğini belirten Karakuş, “F-35’e karşılık bizim elimizde Kaan’ımız var. Kaan, F-35’e karşı caydırıcı güç olacak. Kaan’a sahip olmak, siz Ankara’ya saldırmaya kalkarsanız biz de Atina’yı görünmez bir şekilde vururuz anlamına gelecek” dedi.

Geçtiğimiz Haftaki Dendias Skandalı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde Türkleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan bir mesaj paylaşmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Tepki

Milli Savunma Bakanlığı, Dendias’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakanlık, “Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’ın seviyesiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dendias’ın açıklamalarına KKTC ziyaretinde uçakta gazetecilere tepki gösterdi. Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Bizim çok daha fazla konuşmamıza gerek yok. Konuşacaklarımızı bugün zaten konuştuk” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.