enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınav sonucu için geri sayım…

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınav sonucu için geri sayım…
REKLAM ALANI
27.06.2024 14:12
2
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sonuçları

Yaklaşık 3,4 milyon adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü ÖSYM tarafından açıklanacak.

Tercih Süreci

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerin başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl sonuçlar 20 Temmuz’da açıklanmış, tercihler ise 27 Temmuz’da başlamıştı. ÖSYM, 2024 yılı tercih tarihlerini henüz duyurmadı ancak sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerin bir sonraki hafta başlaması muhtemel görünüyor.

Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek olup, internet sayfasındaki duyurular tebliğ hükmündedir.

YKS Soru ve Cevapları

YKS’nin tüm oturumları tamamlanmış olup, 2024 YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından yayımlanmıştır. Adaylar, sınav cevaplarını “osym.gov.tr” adresinden erişime açılan kitapçıktan görüntüleyebilirler.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Aday Tercihleri ve Yerleştirme

Adaylar, sınav sonuçlarını aldıktan sonra Türkiye’deki üniversitelerde bulunan bölümler arasından tercihlerini belirleyerek ÖSYM’ye ileteceklerdir. Öğrenciler, tercihleri ve sınav puanları doğrultusunda merkezi yerleştirme yoluyla üniversitelere yerleştirileceklerdir.

Üniversite Kayıtları

Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler yerleştirildikleri üniversitelere kayıt yaptıracaklardır. Kayıt işlemleri, üniversitelerin belirlediği tarihler arasında gerçekleştirilecektir. Öğrenciler, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra üniversite eğitimlerine başlayabileceklerdir.

YKS’ye Hazırlık Süreci

YKS, Türkiye’deki üniversitelere giriş için son derece önemli bir sınavdır. Adayların, sınava en iyi şekilde hazırlanmaları için uzun süreli bir çalışma sürecine girmeleri ve sistematik bir çalışma planı oluşturmaları tavsiye edilir. Sınav hazırlık aşamasında, konu anlatımlı kaynakların yanı sıra düzenli deneme çözümleri ve geçmiş yıllara ait soru çözümleri büyük önem taşımaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.