enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?
REKLAM ALANI
14.07.2024 16:46
3
A+
A-

YKS Sonuçları Bekleniyor: Açıklama Tarihi Belli Oldu

Milyonlarca üniversite adayı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını heyecanla bekliyor. ÖSYM sınav takvimine göre, YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.

YKS Sonuçları Erken Açıklanabilir mi?

ÖSYM, geçmiş yıllarda YKS de dahil olmak üzere birçok sınavı planlanan tarihten önce açıkladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
  • 2023’te YKS sonuçları planlanan tarihten 2 gün önce açıklandı.
  • 2022’de ise planlanan tarihte erişime açıldı.

Bu nedenle, 2024 yılı YKS sonuçları için de erken açıklama ihtimali bulunuyor. Ancak 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle en erken bir gün önceden açıklanabilir.

Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM henüz tercihler için bir tarih açıklamadı. Ancak geçen yıl, sonuçlar 20 Temmuz’da açıklanmış ve tercihler 27 Temmuz’da başlamıştı. Benzer bir şekilde, 2024 yılında da sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerin bir sonraki hafta başlaması bekleniyor.

Sınav Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sonuçlar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr) veya mobil uygulaması üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile öğrenilebilecek.

YKS Soru ve Cevapları Yayınlandı

YKS’nin tüm oturumları tamamlandı ve ÖSYM, 2024 YKS soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını yayımladı. Adaylar, soruları ve cevapları “osym.gov.tr” internet adresinden erişebilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.