enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yine isale hattı yine patladı, sekiz mahalle susuz kaldı

Yine isale hattı yine patladı, sekiz mahalle susuz kaldı
REKLAM ALANI
30.06.2024 10:49
2
A+
A-

Gölköy’de Su Ana İsale Hattı Patlaması: Yol Kullanılamaz Hale Geldi, 8 Mahalle Susuz Kalacak

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Gölköy Mahallesi’nde meydana gelen su ana isale hattı patlaması, bölgeyi sular altında bıraktı. Gölköy kavşağında meydana gelen patlama, üç metre genişliğinde iki metre derinliğinde bir çukur oluşmasına neden oldu. Yüzlerce ton su, cadde ve sokakları doldurarak ulaşımı tamamen durdurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, patlamanın ardından hemen harekete geçerek suyu kesti. Jandarma ise bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Patlama nedeniyle Gölköy, Mumcular, Karaincir, Gümbetköy, Dereköy, Ortakent, Bitez ve Turgutreis mahallelerinde yaklaşık 24 saat süreyle su kesintisi yaşanması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, patlayan su isale hattı daha önce de aynı yerden su sızıntısı yapmıştı. Üç gün önce meydana gelen sızıntının ardından bakım ve onarım çalışmalarına başlanmıştı, ancak patlamanın tekrar meydana gelmesi, bölge sakinlerinde büyük endişe yarattı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, şu anda patlayan hattın bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından suların verilmesi bekleniyor.

Yaşanan bu talihsiz olay, Bodrum’un turizm açısından en hareketli olduğu yaz aylarında meydana gelmesi nedeniyle bölge esnafını ve turizm sektörünü olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Yetkililer, su kesintisinden etkilenen mahalle sakinlerine içme suyu temini için gerekli önlemlerin alınacağını ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak suların verilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Bölge sakinleri ise yaşanan bu durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek, yetkililerden sorunun en kısa sürede çözülmesini talep etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.