enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0778
EURO
38,0489
ALTIN
2.833,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘Yakalım, yıkalım’ diyenler ya ajandır ya salak

‘Yakalım, yıkalım’ diyenler ya ajandır ya salak
REKLAM ALANI
03.07.2024 05:35
2
A+
A-

Ülkenin Yaralarını Sararken Ulusal Birlik Gerekli

Kayseri Olayları ve Suriye’deki Gerilimin Etkileri

Türkiye’nin son dönemde Kayseri’de yaşanan olaylar ve Suriye’nin kuzeyindeki gerilim, ülkede derin kaygı ve endişelere yol açtı. Kayseri’de yaşanan taciz olayı, yıllardır biriken siyasi, ekonomik, sosyal ve demografik sorunların patlamasının tezahürü olarak yorumlanıyor. Bu olaylar, ülkenin kontrolsüz göç ve dış politika tutumları nedeniyle karşılaştığı sorunların bir göstergesi.

Ülkeyi Doğru Yönetme Çağrısı

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, yaşanan olayları sebebiyle hükümeti sert bir şekilde eleştirerek, sığınmacı akını konusunda uyarılarda bulunulmadığını ve öfkenin yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özdağ, öfkenin Suriyeli sığınmacılara değil, onları Türkiye’ye getiren siyasete karşı oy kullanılarak gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye’deki Riskler

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde yaşanan olayların sebebi, Türkiye ile Esad arasında başlayan görüşme ve ticaret olarak değerlendiriliyor. Rusya’nın desteğiyle açılan kapıların ÖSO ve yerel halk tarafından memnuniyetle karşılanmadığı belirtiliyor. Dış güçlerin tahrikleri sonucunda olayların çıkması riski bulunduğu ifade ediliyor.

Dış ve İç Tehditlere Karşı Uyarı

Özdağ, Suriye’deki olayların yanı sıra içeride de protestoların devam etmesi halinde, ülkenin çok sıkıntılı bir duruma düşme riski bulunduğunu belirtiyor. Halkın sükûnet koruması ve kışkırtmalara karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Özdağ, bu tür eylemlerin ya ajansların ya da cahil kişilerin işgüzarlığı olduğunu ifade ediyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İktidarın Rehin Alındığı Görüşü

Özdağ, AKP’nin başkanlık rejimi tarafından rehin alındığını ve Esad ile yapılan görüşmeler sonucunda tuzağa düşürüldüğünü belirtiyor. AKP’nin parlamenter demokrasiye dönerek milli bakiye sistemiyle seçimlere gitmesi gerektiğini savunan Özdağ, bu durumun hem AKP’yi ortadan kaldırmak hem de yeni cumhurbaşkanının esiri olmaktan kurtulmak için gerekli olduğunu ifade ediyor.

Sığınmacı Sorununun Çözümü

Ümit Özdağ, sığınmacı ve kaçakların kalması durumunda Türkiye’nin 2040 yılında 21 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Bu sorunun çözümü için entegrasyonun mümkün olmadığını ve büyük bir geri dönüş projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sınır güvenliğinin sağlanması, kaçakların enterne edilmesi ve Afganistan ve İran sınırlarında istihbarat önlemlerinin alınmasının gerekliliğini ifade ediyor.

Avrupa’daki Aşırı Sağın Yükselişi

Avrupa’da aşırı sağın yükselişinin temel nedeni olan kontrolsüz göçün Türkiye’de de milliyetçiliğin yükselmesine yol açtığı belirtiliyor. İstilanın devam etmesi halinde Avrupa’da milliyetçiliğin artacağı veya düzen partilerinin göç politikalarını değiştireceği ifade ediliyor.

Türkiye’de Muhalefetin Tutumu

Türkiye’de yerel seçimlerde CHP’nin birinci parti çıkmasına rağmen, bunun halkın sığınmacılara hâlâ Erdoğan’dan daha çok kızgın olmasından kaynaklandığı yorumu yapılıyor. Muhalif seçmenin hükümeti cezalandırmak için CHP’yi tercih ettiği belirtiliyor. Ancak Türkiye halkının sığınmacıların vatanlarına dönmesini istediği, ancak öfkenin Erdoğan’a yönlendirilmesi sebebiyle doğru siyasete oy kullanmadığı vurgulanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.