enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

X ve Y kuşağının kanser riski yüksek

X ve Y kuşağının kanser riski yüksek
REKLAM ALANI
04.08.2024 07:21
2
A+
A-

Kanser Araştırmalarında Artış, X ve Y Kuşakları Daha Fazla Risk Altında

Kanser üzerine araştırmalar giderek artıyor, çünkü kanser vakaları hızla yükseliyor. En son araştırmalar, X ve Y kuşağı gençlerinin önceki nesillere göre kanser riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Yumurtalık, Rahim ve Göğüs Kanseri

Amerikan Kanser Derneği tarafından yürütülen bir araştırma, 2000-2019 yılları arasında 34 kanser türü için 25-84 yaşları arasındaki 23 milyon hastanın verilerini inceledi. X ve Y kuşağı gençleri, meme, pankreas ve mide kanseri de dahil olmak üzere 17 kanser türünde daha yüksek risk taşıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Araştırma ayrıca, 17 kanser türünden 8’i için her kuşakta riskin arttığını gösterdi. 1990 doğumlular yumurtalık kanserine yakalanma riskinin %12, rahim kanseri riskinin ise %169 daha fazla olduğu bulundu.

Pankreas, Böbrek ve İnce Bağırsak Kanseri Riskleri Arttı

1990 doğumluların pankreas, böbrek ve ince bağırsak kanserlerine yakalanma oranı, 1955 doğumlulara göre iki ila üç kat daha yüksek.

Etkili Mücadele Önemli

Araştırmacılar, X ve Y kuşağında artan kanser riskinin nedenlerini ve çözümlerini belirlemenin hayati olduğunu vurguluyor. Erken müdahale yapılmadığı takdirde, kanser yükü artmaya devam edebilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.