enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Türkiye’nin Portekiz kabusu! EURO 2024’te de şeytanın bacağını kıramadık

Türkiye’nin Portekiz kabusu! EURO 2024’te de şeytanın bacağını kıramadık
REKLAM ALANI
23.06.2024 17:03
3
A+
A-

Almanya’nın Tecrübesi, Türkiye’yi EURO 2024’te Durdurdu

Almanya’nın ev sahipliğindeki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) F Grubu’nda Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek başlayan Türkiye, ikinci maçında Portekiz’in çetin sınavından 3-0’lık bir mağlubiyetle çıktı.

Güçlü rakibi karşısında ciddi gol fırsatları yaratamayan ve savunmasının zaaflarıyla dikkat çeken Türkiye, Avrupa şampiyonalarında daha önce hiç gol atamadığı Portekiz karşısında yine sessiz kaldı.

Türkiye’nin Avrupa şampiyonalarındaki Portekiz serüveni, 1996 Avrupa Şampiyonası’nda başladı. D Grubu’nun ikinci maçında Portekiz ile karşılaşan Türkiye, dirençli bir oyun sergiledi ancak 66. dakikada Fernando Couto’nun golüne engel olamadı ve 1-0 kaybetti. Türkiye, D Grubu’nu son sırada tamamladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

EURO 2000’de Çeyrek Final Hüznü

Belçika ve Hollanda’nın ev sahipliği yaptığı EURO 2000’de B Grubu’nu İtalya’nın ardından ikinci sırada tamamlayan Türkiye, çeyrek finalde Portekiz ile karşılaştı. Türkiye, bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı karşılaşmada Nuno Gomes’in iki golüne engel olamayınca 2-0 kaybetti ve şampiyonaya veda etti.

Yarı Final Heyecanı Gölgesinde Portekiz Yenilgisi

Türkiye, Avrupa şampiyonlarındaki en başarılı turnuvasını geçirdiği EURO 2008’de A Grubu’nda yine Portekiz ile eşleşti. Avusturya ve İsviçre’nin ev sahipliği yaptığı turnuvada grubun ilk maçında Portekiz ile karşılaşan Türkiye, ilk yarıda etkili bir oyun sergiledi. Ancak ikinci yarıda Pepe ve Raul Meireles’in gollerine engel olamadı ve 2-0 kaybetti.

Grubun diğer maçlarında İsviçre ve Çekya’yı mağlup eden Türkiye, çeyrek finalde Hırvatistan’ı geçerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde Almanya’ya 3-2 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Resmi Maçlarda da Galibiyet Yok

Türkiye, Avrupa şampiyonalarında gol atamadığı Portekiz karşısında resmi maçlarda da galibiyet alamadı.

Portekiz ile 18 Aralık 1955 ve 2 Haziran 2012’de oynadığı hazırlık maçlarını 3-1 kazanan Türkiye, bu iki maç dışında rakibine diş geçiremedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.