enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Turizmcilerde Yunan adaları paniği: Geçici olduğuna inanmak istiyorum

Turizmcilerde Yunan adaları paniği: Geçici olduğuna inanmak istiyorum
REKLAM ALANI
13.07.2024 18:08
2
A+
A-

Ege ve Akdeniz’deki Yüksek Fiyatlar Türk Vatandaşlarını Yunan Adalarına Yönlendiriyor

Ege ve Akdeniz’de faaliyet gösteren işletmelerin fahiş ve kötü fiyat uygulamaları Türk vatandaşlarını canından bezdirdi. Bu durum, Türk vatandaşlarının kapı vizesi kullanarak Yunan adalarına akın etmesine neden olarak Türkiye’deki turizm sektörünü paniğe sürükledi.

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Sektör Komitesi Başkanı Hediye Güral Gür, Bloomberg HT’ye Türk turizmcilerinin kapı vizesi uygulamasının durdurulmasını isteyip istemediklerine ilişkin soruyu yanıtladı.

Gür, “Mevcut durumda yaygın bir algı var: Yunan Adaları harika ve daha ucuz. Bu fırsattan yararlanmak isteyen tatilcileri de anlamak gerekir. Bazı misafirlerimizi kaybediyor olabiliriz ama bunun geçici bir durum olduğuna inanıyorum” dedi.

“Burada talebin dikkatlice değerlendirilmesi gerekiyor. Son bayramda haberlerde yer aldı; Rodos kapıyı kapattı ve birçok kişi dışarıda kaldı. Özellikle bu tatilleri planlayan acentelerin konuya hassasiyetle yaklaşması önemli” diyen Gür, “Artan maliyetler nedeniyle turizmciler de direniyor. Bunları dengelediğimizde her şey yoluna girecek” şeklinde konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Otel doluluk oranlarında düşüş yaşandığını belirten Gür, “Hepimiz bunun kalıcı olmayacağına inanıyor ve umudumuzu kaybetmiyoruz. Umarım gelecek yıl yüzde 80 doluluk yaşarız. Fazla arz olduğunda doluluk oranlarına yansıyor” dedi.

Hizmet ihracatında karşılaşılan sorunlara değinen Gür, “Bizim için şu anda en büyük sorun personel. Nitelikli personelin ötesinde, sıfırdan başlayacağınız kişilerde bile sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntılar pandemi döneminde başladı; çalışanlar otellerin ne zaman açılacağını bilmedikleri için başka sektörlere kaydılar” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.