enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2294
EURO
37,2179
ALTIN
2.989,83
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Trenlere yerli ve milli muayene sistemi geliyor

Trenlere yerli ve milli muayene sistemi geliyor
29.09.2024 10:26
8
A+
A-

Trenlerde Otomatik Muayene Çağına Geçiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk mühendislerce geliştirilen Otomatik Tren Muayene İstasyonlarını (OTMİ) bu yılın sonunda devreye almayı planladıklarını açıkladı.

TCDD ve TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü işbirliğiyle geliştirilen OTMİ’ler, tren tekerlerindeki çatlaklar, kırıklar, fren sistemi arızaları ve olağan dışı ısınmalar gibi sorunları önceden tespit edecek.

Demiryolu ağının çeşitli noktalarına yerleştirilecek OTMİ’ler sayesinde trenler hareket halindeyken bile otomatik olarak kontrol edilebilecek. Bu sayede arızalar, büyük zararlara yol açmadan tespit edilecek.

OTMİ sistemleri, demiryollarında bakım ve onarımda dışa bağımlılığı azaltacak ve işletme maliyetlerini düşürecek. Uygulama yeri olarak seçilen Köseköy İstasyonu’nda çalışmalar devam ediyor. İlk aşamada tren tanıma, pantograf denetleme ve tekerlek aksamı tespit sistemleri devreye alındı. Bu yılın sonuna kadar fren sabo, balata, disk asıntı ve aks rulmanı sıcaklık ölçüm sistemlerinin devreye alınması planlanıyor.

OTMİ’ler, tesis edildikleri bölgelerden ve tüm ülke ağından gelen verilerle Ankara’daki bir izleme merkezinden takip edilecek. Bu sayede olası raydan çıkmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.