enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

TOBB Başkanı isim vermeden TÜİK Başkanını eleştirdi

TOBB Başkanı isim vermeden TÜİK Başkanını eleştirdi
REKLAM ALANI
11.07.2024 14:04
5
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Sert Eleştiriler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya’nın şirket kârlılıklarıyla ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, özel sektörün suçlu ilan edilmemesi gerektiğini vurguladı. “Özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkes öncelikle kendi görevini en iyi şekilde yerine getirsin” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Çetinkaya’nın şirket kârlılığı açıklamalarını eleştirirken şu sözleri sarf etti: “Üreten, istihdam sağlayan, bu ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkes önceliği kendi sorumluluklarına versin. Fahiş fiyat artışı yapan şirketler varsa, kamunun yetkili kurumları harekete geçsin. Ancak tüm şirketleri toptancı bir anlayışla suçlu ilan etmek doğru değildir.”

TÜİK Başkanı Çetinkaya, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Türkiye’deki şirket kârlarının enflasyonu artırdığını ve Türkiye’deki şirket kâr artışlarının yurt dışındaki emsallerinden daha yüksek olduğunu belirtmişti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

‘Batıyorlar’ İddialarına Sert Tepki

Hisarcıklıoğlu, bazı firmaların zor durumda olduğu iddialarına da sert tepki gösterdi. “Firmalarımız bu ülkenin milli servetidir” diyen Hisarcıklıoğlu, özel sektörün yatırım, istihdam, üretim ve ihracatını her yıl artırdığını ifade etti. Dünyanın her yerinde ülkeyi en iyi şekilde temsil etmenin önemine dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu, şirketlere itibar suikastı yapıldığını vurgulayarak, “Bazı yerlerde şirketler hakkında ‘zor durumdalar, batıyorlar’ gibi dedikodular yaymak, bu dedikoduları sosyal medya platformlarında paylaşmak hem ahlaksızlıktır hem de suçtur. Bu, ülkemize ve ekonomimize ihanettir” dedi.

Ticaret dünyasının tüm paydaşlarına seslenen Hisarcıklıoğlu, dedikodu ticaretine ortak olunmaması gerektiğini belirtti. “Firmalarımız bu ülkenin milli servetidir ve özel sektörümüz yatırım, istihdam, üretim ve ihracatını her yıl daha da artırmaktadır. Dünya genelinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedirler” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, asılsız iddialarla batacak şirketler listesi hazırlayanlar hakkında cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. İletişim kanallarında bu tür kara listeler paylaşanlara karşı hukuki işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Bankalara da seslenen Hisarcıklıoğlu, reel sektör ile finans sektörünün bir bütün olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, bankaların firmaların yanında durmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti. “Özellikle bazı bankaların şubelerini dedikodu ticaretine karşı daha hassas olmaya davet ediyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, özel sektörü enflasyonun müsebbibi olarak gösterenlere de tepki gösterdi. “Üreten, istihdam sağlayan, bu ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın. Sapı samandan ayırmak gerekir. Fahiş fiyat artışı yapan şirketler varsa, kamunun yetkili kurumları işlem yapsın. Toptancı bir anlayışla tüm şirketleri suçlu ilan etmek doğru değildir.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.