enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

TMO fındık alımına başladı! İşte Ordu’da alınan ilk fındığın fiyatı…

TMO fındık alımına başladı! İşte Ordu’da alınan ilk fındığın fiyatı…
REKLAM ALANI
19.08.2024 12:47
3
A+
A-

Başlık: TMO, Ordu’da Fındık Alımına Başladı

Giriş: TMO, Ordu’da yeni sezon fındık alımına bugün başladı. Fiyatların açıklanmasının ardından TMO, Gülyalı ilçesindeki depoda hazırlıklarını tamamladı. Sistem üzerinden randevu oluşturan üreticiler, fındıklarını TMO alım noktasına götürdüler.

Alım İşlemleri: TMO görevlileri, üreticilerin getirdiği fındık çuvallarından numune aldı. İnceleme sonucunda nem oranı uygun ve şartlara uygun olan fındıklar depolara konuldu. TMO, önceden randevu alan üreticilerden Giresun kalite fındığın kilogramını 132, levant kaliteyi 130 ve sivri kaliteyi 125 liradan almaya başladı. TMO’nun Ordu’daki deposunda 51 randıman gelen ilk fındık 132,60 liradan satıldı.

Üretici Yorumları: Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO’nun kriterlerini karşılayan fındıkların rahatlıkla satılabileceğini belirtti. Soydan, “Yüzde 5 olan çürük oranları bu sene için yüzde 7’ye çıkartıldı, geçen senenin orta döneminde ise nem oranı yüzde 6’dan 6,5’e çıkartıldı. Üreticilerimiz fındığına normal bir şekilde baktığı takdirde TMO’ya rahatlıkla getirebilir” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Soydan, TMO’da artan her randımanın fiyatı 2,60 lira yükselttiğini ifade ederek, “130 TL üzerinden randıman alındığında bir randıman 2 lira 60 kuruşa denk geliyor. Serbest piyasada fiyatlar düşük olduğu için randıman da düşük olacaktır. O nedenle bu süreçte fındığımızı TMO’ya getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Sahil Kesimlerindeki Zararlar: Soydan, sahil kesimlerinde kahverengi kokarca zararlarının bulunduğunu ve bunun serbest piyasa fiyatlarını düşürdüğünü söyledi. Soydan, “Sahil ilçelerimizde lokal olarak kahverengi kokarca zararlılarına rastlayabiliyoruz. Bundan dolayı da üreticilerimiz beklemediğimiz farklı fiyatlar ile karşı karşıya kalabiliyor” ifadelerini kullandı.

Üretici Görüşleri: TMO’ya fındık satan Ali Demir, “Fiyatlar TMO’da serbest piyasaya göre biraz daha yüksek. TMO olmasaydı özel firmalar fındığı 80-90 liraya satın alırlardı” dedi. Demir, TMO’nun üreticileri koruduğunu ve fındığı daha yüksek fiyattan sattığını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.