enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

THY’nin Tahran ofisi başörtüsü ihlali gerekçesiyle kapatıldı

THY’nin Tahran ofisi başörtüsü ihlali gerekçesiyle kapatıldı
REKLAM ALANI
10.07.2024 23:45
2
A+
A-

THY’nin Tahran Ofisi Geçici Olarak Kapatıldı

Türk Hava Yolları’nın İran’ın başkenti Tahran’daki ofisi, geçtiğimiz pazartesi günü zorunlu başörtüsü kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. İran basınında yer alan haberlere göre, İran polisi THY ofisine giderek İranlı çalışanların başörtüsü takmayı reddetmesi ve direnişi üzerine ofisi kapattı.

THY’den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Tahran Savcısı Ali Salehi, THY ofisinin mühürlenmesine yönelik mahkeme kararının verilip verilmediğine ilişkin soruya “Bu olayla ilgili herhangi bir mahkeme kararı çıkarılmadı” yanıtını verdi.

Ofis Tekrar Açıldı

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, hükümet toplantısı sonrasında THY ofisinin kapatılmasıyla ilgili soruya cevap verdi. Vahidi, “Bu konu hakkında bilgim yoktu ve olayı basından öğrendim. Daha sonra ofisin polis ve çalışanlar arasında çıkan bir tartışma nedeniyle kapandığı rapor edildi. Bugün de ofisin mührü kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

Kaptomanın Nedeni

İranlı haber kaynakları, THY’nin Tahran ofisindeki bazı kadın çalışanların zorunlu başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını iddia ediyor. Bu ادعا üzerine İran polisi ofise giderek İranlı çalışanların başörtüsü takmayı reddetmesi ve direnmesi üzerine ofisi mühürledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

THY’nin Açıklaması

Türk Hava Yolları, Tahran ofisinin kapatılmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Şirket yetkililerinin konuyu araştırmakta oldukları ve en kısa sürede bir açıklama yapacakları bildirildi.

Sonuç

Türk Hava Yolları’nın Tahran ofisinin kapatılması, İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerde gerilime neden olabilir. THY yetkililerinin konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturması ve iki ülke arasındaki diplomatik görüşmelerin sürdürülmesi önem taşımaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.