enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Starliner Dünya’ya dönemiyor, astronotlar uzayda mahsur kaldı

Starliner Dünya’ya dönemiyor, astronotlar uzayda mahsur kaldı
REKLAM ALANI
11.07.2024 10:17
1
A+
A-

Boeing’in Starliner Mektinde Yaşanan Sürekli Sorunlar Astronotları Uzayda Tutmaya Devam Ediyor

Boeing’in sorunlu Starliner uzay aracındaki iki NASA astronotu, Ağustos ortasına kadar uzayda kalmaya hazırlanıyor. Geçen ay Dünya’ya dönmesi beklenen Starliner’ın dönüşü, teknik sorunlar nedeniyle defalarca ertelendi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 6 Haziran’dan bu yana görev yapan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, aslında bir haftalık bir deneme misyonuydu. Ancak mekikte helyum sızıntıları güvenlik endişelerine yol açtı ve Starliner’ın dönüş tarihi belirsizliğini koruyor.

NASA’dan yapılan açıklamada, Starliner’ın güvenli dönüşü için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Astronotların hayatlarının güvence altına alınması için mekikte yeterli kaynak bulunduğu vurgulandı.

Astronotlar, Dünya’ya dönmek için kararlı olduklarını ve uzayda geçirdikleri ekstra zamanın keyfini çıkardıklarını belirten bir video mesajı gönderdiler. “Bu zor bir görev, ancak eve döneceğimize eminiz” dediler.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Uzay operasyonları dışında, havacılık devi Boeing, yolcu uçaklarında da son zamanlarda ciddi sorunlar yaşıyor. Boeing uçaklarında yaşanan tekrarlayan sorunlar, şirketin üretim güvenliği konusundaki ciddi endişeleri gündeme getirdi.

Boeing, Starliner ile hasarlı imajını düzeltmeyi umuyordu. Ancak yaşanan sorunlar, tam tersine etki yarattı. Şirket, iki ertelemenin ardından Starliner’ı 5 Haziran’da ilk kez uzaya fırlatmıştı.

Starliner’ın tekrar eden sorunları, Boeing’in uzay programına olan güvenini sarsıyor ve şirketin imajını daha da zedeliyor. NASA, Boeing ile birlikte Starliner’ın sorunlarını çözmek ve astronotları güvenli bir şekilde Dünya’ya geri getirmek için çalışmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.