enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA | TCMB, KKM’deki en düşük faiz oranını yüzde 35’e düşürdü

SON DAKİKA | TCMB, KKM’deki en düşük faiz oranını yüzde 35’e düşürdü
REKLAM ALANI
17.07.2024 17:57
1
A+
A-

TCMB, KKM Faiz Oranını Düşürdü

TCMB, Uygulama Talimatı’nda değişiklik yaptı ve KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırını politika faiz oranının %80’inden %70’ine indirdi. Bu değişiklik, KKM’de en düşük faiz oranının %40’tan %35’e çekilmesine neden oldu. TCMB’nin politika faizi şu anda %50 seviyesinde.

KKM Hesaplarından TL Mevduata Geçiş Teşvik Ediliyor

Bu adımlar, KKM hesaplarından TL mevduata geçişi teşvik etmek ve KKM hesaplarının azaltılması yönündeki stratejinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bankalara gönderilen ve Reuters tarafından görülen yazıya göre, yeni açılacak veya yenilenecek KKM hesapları için ek getiri gibi isimler altında herhangi bir ödeme yapılması yasaklandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Değişiklikler 22 Temmuz’da Yürürlüğe Giriyor

TCMB’nin bu değişiklikleri, 22 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu adımlar, bankacılık sistemindeki TL mevduat oranını artırmayı ve döviz korumalı mevduat hesaplarının payını azaltmayı amaçlayan daha kapsamlı bir stratejinin parçası olarak görülüyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.