enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA! Naci Görür o ilçesin deprem riskiyle ilgili konuştu! “ZEMİNİ ÇOK SAĞLAM, DİNAMİTLE KIRILACAK KUVVETE SAHİP”

SON DAKİKA! Naci Görür o ilçesin deprem riskiyle ilgili konuştu! “ZEMİNİ ÇOK SAĞLAM, DİNAMİTLE KIRILACAK KUVVETE SAHİP”
REKLAM ALANI
13.08.2024 12:36
6
A+
A-

İstanbul’da Deprem Riski ve Çekmeköy’ün Avantajı

İstanbul tarihi boyunca birçok büyük deprem yaşamış ve uzmanlar, şehir için potansiyel olarak yıkıcı bir depremin yaklaşmakta olduğuna dikkat çekiyor. Profesör Dr. Naci Görür, İstanbul’un farklı bölgelerinin deprem risklerini değerlendirirken, özellikle Çekmeköy ilçesinin zemin yapısı hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

Görür, İstanbul’un birçok ilçesinden farklı olarak, Çekmeköy’ün zemin yapısının daha güvenli olduğunu belirtti. Bölgenin depremden etkilenme riskinin diğer yerlere göre daha düşük olduğunu vurguladı. “Çekmeköy’ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip” dedi.

Şehrin Diğer İlçelerine Kıyasla

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Görür’ün bu tespiti, özellikle İstanbul gibi deprem riski taşıyan bir şehirde yaşayan insanlar için büyük önem taşıyor. Çekmeköy, şehrin deprem açısından riskli bölgelerine kıyasla daha güvenli bir zemin yapısına sahip olması nedeniyle, potansiyel bir depremde yapısal hasarları azaltma konusunda avantajlı durumda. Bu da, bölge sakinlerinin bir deprem durumunda maruz kalacağı risklerin daha az olacağı anlamına geliyor.

Çekmeköy’ün Deprem Avantajı

İstanbul’un zemin yapısı ve fay hatları üzerindeki konumu, deprem tehlikesini artıran en önemli faktörlerden biri. Ancak, Çekmeköy gibi bazı bölgeler, jeolojik yapısı sayesinde bu tehlikeleri bir nebze de olsa hafifletebiliyor. Görür, Çekmeköy’ün bu avantajını şu şekilde açıkladı: “Zemin yapısı depremler sırasında enerjiyi daha az iletebilecek ve bu nedenle yapıların maruz kalacağı sarsıntı daha düşük olacaktır.”

Bölge Halkı İçin Güvence Ama…

Çekmeköy’deki yapıların, depremin etkilerini minimize edebilecek nitelikte bir zeminde inşa edilmiş olması, bölge halkı için büyük bir güvence oluşturuyor. Ancak, bu durumun tüm sorunları çözdüğü anlamına gelmediğini belirten Görür, depreme hazırlık sürecinin sadece zemin yapısıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda binaların mühendislik standartlarına uygun şekilde inşa edilmesinin de hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yapı Stoğu Hızla Dönüştürülmeli

Öte yandan, İstanbul’un genelindeki yapı stokunun durumu ve kentsel dönüşümün yavaş ilerlemesi, beklenen büyük depremin yaratabileceği yıkımı azaltma noktasında önemli bir engel teşkil ediyor. Naci Görür, bu noktada da yetkililere çağrıda bulunarak, tüm İstanbul genelinde deprem risk analizlerinin yapılması ve riskli yapıların bir an önce güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sonuç

İstanbul, deprem riski taşıyan bir şehir ve Çekmeköy, şehrin diğer ilçelerine kıyasla deprem açısından daha güvenli bir zemin yapısına sahip. Ancak, depreme hazırlık, sadece zemin yapısıyla sınırlı değil, yapı stokunun hızla dönüştürülmesi ve binaların mühendislik standartlarına uygun şekilde inşa edilmesi de hayati önem taşıyor. Vatandaşların da deprem çantalarını hazırlayarak ve olası bir depreme karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.