enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Son Dakika Haberi: Başıboş hayvan düzenlemesi yasalaştı

Son Dakika Haberi: Başıboş hayvan düzenlemesi yasalaştı
REKLAM ALANI
30.07.2024 07:29
1
A+
A-

Başıboş Hayvanlar Hakkındaki Yeni Yasa Meclisten Geçti

Uzun zamandır tartışılan başıboş hayvanlar konusundaki kanun teklifi, 275 oyla Meclis’te kabul edildi ve yasalaştı. Tartışmalı geçen süreçte hem muhalefet hem de iktidar kanadında farklı görüşler dile getirildi.

Belediyelere Bakımevi Kurma Yükümlülüğü

Yeni düzenlemeye göre belediyeler, sahipsiz ve sıkıntı yaratan hayvanların korunması için bakımevleri kuracak. Bakımevlerinde hayvanlar sahiplendirilene kadar barınacak. Bakımevlerinin kurulması için 31 Aralık 2028 tarihine kadar süre tanındı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Belediyelerin Kaynak Ayırması

Belediyeler, sahipsiz hayvanların bakımı için kesinleşmiş bütçe gelirlerinin binde 5’i oranında kaynak ayıracak. Bu oran büyükşehir belediyeleri için binde 3 olarak uygulanacak. Kabul edilen bir önerge uyarınca, belediyelerin bu oranların üzerinde yaptığı harcamaların yüzde 40’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Hayvanı Terk Edenlere Yüksek Ceza

Yasalaşan düzenlemeyle birlikte, baktığı hayvanı terk eden kişilere verilecek ceza 2 bin liradan 60 bin liraya yükseltildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.