enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA! ABD Büyükelçisi Jeff Flake: Orta Doğu’da gerilimin azalması için Türkiye İran’ı ikna etmeli

SON DAKİKA! ABD Büyükelçisi Jeff Flake: Orta Doğu’da gerilimin azalması için Türkiye İran’ı ikna etmeli
REKLAM ALANI
13.08.2024 09:15
2
A+
A-

ABD Büyükelçisi Jeff Flake: Türkiye, İran’ın Gerilimi Azaltması İçin İkna Edilmeli

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, görevinin yakında sona ermesiyle İstanbul’da gazetecilerle bir araya geldi. Flake, ABD’nin Türkiye gibi İran ile ilişkisi olan tüm müttefiklerinden İran’ı gerilimi azaltması için ikna etmelerini istediğini ifade etti.

Flake, Türk muhataplarının gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yaptığını ve bu konuda kendilerinden daha emin göründüklerini aktardı.

Flake, son yıllarda ABD ile Türkiye arasındaki ana sorunların, ABD’nin YPG ile ittifakı ve Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini alması olduğuna dikkat çekti. Flake, buna rağmen ABD-Türkiye ilişkilerinin şu anda uzun zamandır olduğundan daha iyi bir durumda olduğunu düşündüğünü söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Flake, Türkiye’nin Ağustos ayında ABD ile Rusya arasındaki esir takasındaki “faydalı” rolüne de değindi. Türkiye’nin müzakere tarafında yer almadığını ancak lojistik anlamda önemli bir rol oynadığını belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.