enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Şimşek’ten Karatepe’ye tepki

Şimşek’ten Karatepe’ye tepki
REKLAM ALANI
25.06.2024 11:18
2
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, CHP’nin Görüşme Sonrası Açıklamalarını Eleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile gerçekleştirdiği 4 saat 15 dakikalık görüşmenin ardından sessizliğini bozdu.

Şimşek, Sabah saatlerinde AKP Milletvekili Faruk Çelik’in CHP’nin mesajlarını eleştiren açıklamasını yeniden paylaştı ve ardından kendi görüşlerini ifade ettiği bir mesaj yayınladı. İsim vermeden Karatepe’yi eleştiren Şimşek, “Görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajların tribün ve destekçi kaygısıyla iletildiğini tespit ettik. Umarım bu tavır diyalog ve normalleşme sürecine zarar vermez” dedi.

Şimşek’in açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın oluruyla kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi tüm resmi protokolleri uygulayarak binanın girişimde karşıladım ve makamımda görüştüm. Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan toplantıda tüm gündeme gelen konular hakkında şeffaf bir şekilde görüşlerimizi ilettik. Önerilerini, demokratik görgü kuralları ve ekonomik-mali gerçeklikler çerçevesinde not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programı hakkında ayrıntılı bir sunum yaptık. Ancak sonrasında, görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik açıklamalarının tribün ve taraftar kazanma kaygısıyla yapıldığını gözlemledik. Umarım bu tavır ve yaklaşım diyalog ve normalleşme sürecine olumsuz yansımaz.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Faruk Çelik’in Eleştirileri

Daha önce Şimşek tarafından da paylaşılan Faruk Çelik’in açıklamasında, “CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanımız ile görüşmeler sonrasındaki açıklamalarından bir talimat listesiyle görüşmeye gittikleri anlaşıldı. Burada bir görev karmaşası söz konusu” ifadelerine yer verilmişti.

Çelik, açıklamasının devamında, “İktidar, politikaları belirleme ve uygulama konusunda yetkilidir. Muhalefetin görevi ise iktidarın göremediğini öne sürdüğü konuları dile getirmek ve eleştirmektir. Bir talimat listesi koymak değildir. Bu tutum, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin iyi niyetiyle uyumlu değildir. Bu, diyalog değil siyasi istismar ve popülizmdir. Ekonomimizin en son ihtiyacı olan şeylerdir” demişti.

Karatepe’nin Görüşme Hakkındaki Açıklamaları

Prof. Dr. Karatepe, Şimşek ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Görüşmede dört temel talepte bulunduk: Asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarına makul bir artış, tarımsal desteklerin artırılması ve vergideki adaletsizliğin giderilmesi. Ancak dört saatlik görüşmenin sonunda vatandaşlara acı reçeteler sunan anlayışta herhangi bir değişiklik göremedik” ifadelerini kullanmıştı.

Şimşek ve ekibi, başta asgari ücret, memur maaşları ve emekli aylıkları olmak üzere enflasyon karşısında vatandaşların gelirlerini eriterek zorlu mali politikalar uygulamaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.