enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor

Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
REKLAM ALANI
05.07.2024 12:22
1
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Borçlanma Faizlerinin Düştüğüne İlişkin Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasa verilerine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye ekonomisinin son dönemde uygulanan tedbirler sayesinde önemli ölçüde ilerleme kaydettiği vurgulandı.

Şimşek, CDS risk priminin azalmaya devam ettiğini belirterek, bunun yatırımcıların Türkiye’ye olan güveninin arttığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu güven ortamının, ülkenin borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü vurguladı.

Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerinin de düştüğüne dikkat çekti. Bu beklentiler, hazine tahvil faizlerinin de düşmesine neden oldu. Şimşek, “2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi mart ayına kıyasla yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisan ayından bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü” dedi.

Şimşek, dezenflasyon sürecinin devam etmesiyle birlikte makroekonomik göstergelerin daha da iyileşeceğini ve borçlanma maliyetlerinin düşmeye devam edeceğini belirtti. Bu olumlu gelişmelerin kamu maliyesindeki görünümü güçlendireceğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakan Şimşek, alınan tedbirlerin sonuçlarını açıkladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Son dönemde uyguladığımız ekonomi politikaları sayesinde ülkemiz ekonomisi önemli bir ilerleme kaydetti. CDS risk priminin azalması, yatırımcıların Türkiye’ye olan güveninin arttığını gösteriyor. Bu güven ortamı, ülkemizin borçlanma maliyetlerini düşürdü. Enflasyon beklentilerinin düşmesiyle birlikte hazine tahvil faizleri de düştü. Dezenflasyon sürecinin devam etmesiyle birlikte makroekonomik göstergelerin daha da iyileşeceğini ve borçlanma maliyetlerinin düşmeye devam edeceğini öngörüyoruz. Bu olumlu gelişmeler kamu maliyesindeki görünümü güçlendirecektir.”

Bakan Şimşek’in açıklamaları,Türkiye ekonomisinin son dönemde kaydettiği ilerlemeyi ve geleceğe yönelik beklentileri ortaya koyuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.