enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘Seçimden çekil’ baskısına direnen Biden, Parkinson hastası mı? Beyaz Saray’dan açıklama geldi

‘Seçimden çekil’ baskısına direnen Biden, Parkinson hastası mı? Beyaz Saray’dan açıklama geldi
REKLAM ALANI
09.07.2024 09:50
1
A+
A-

Başkanlık Seçimleri: Biden’a Yönelik Sağlık Endişeleri Alevleniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin 5 Kasım’da gerçekleşecek başkanlık seçimlerine yaklaşırken, Demokrat Başkan Joe Biden’ın performansı, özellikle sağlık durumu konusunda hararetli tartışmaların odağına oturdu. 82 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşının getirdiği endişeleri gidermeyi başaramadı ve konuşmalarında güçlük çekti. Bu durum, hem Demokrat Parti’den hem de Biden’ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından istifa çağrılarıyla karşılandı.

Biden, yaşının ve zaman zaman yaşadığı bilişsel gerileme belirtilerinin farkında olduğunu kabul etti. Ancak, en güçlü adayın kendisi olduğunu öne sürerek yarıştan çekilmeyi reddetti. Yine de, beklenmedik ziyaretler ve yorumları, sağlığının seçmenler için önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

New York Times’ın Çarpıcı İddiası

Son zamanlarda gündeme bomba gibi düşen bir iddia, bu endişeleri daha da alevlendirdi. New York Times gazetesi, Parkinson uzmanlaşmış bir doktorun Beyaz Saray’ı sekiz ayda sekiz kez ziyaret ettiğini bildirdi. Hareket bozuklukları uzmanı Dr. Kevin Cannard, Temmuz 2023 ile Mart 2024 arasında Beyaz Saray’a çok sayıda ziyarette bulundu. Biden’ın Parkinson hastası olduğu iddiasıyla ilgili Beyaz Saray’ın açıklaması ise bir açıklama getirmedi.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden’ın üç kez nöroloğa göründüğünü ve doktorun herhangi bir ek değerlendirmeye gerek duymadığını belirtti. Şubat ayında kamuoyuna açıklanan son doktor raporunda, Biden’ın Parkinson veya felç gibi sinir sistemi hastalıklarına ilişkin bir bulguya rastlanmadığını vurguladı. Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi uzmanlarının Beyaz Saray’ı binlerce askeri personelini tedavi etmek için ziyaret ettiğini kaydetti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Biden’ın sağlığı konusundaki endişeler, yaklaşan seçimlerle birlikte daha da yoğunlaşması bekleniyor. Rakipleri, yaşının ve bilişsel gerilemesinin onu başkanlık görevini üstlenmeye uygun olmadığı konusunda ısrar ediyor. Biden destekçileri ise, Trump’a karşı en iyi seçeneğin kendisi olduğunu savunarak onun deneyimini ve istikrarını ön plana çıkarıyor.

Seçimlerin sonucunun belirsiz olduğu bir ortamda, Biden’ın sağlığı, seçmenlerin kararlarında büyük bir etken olması bekleniyor. Seçimler yaklaşırken, bu tartışmanın daha da hararetlenmesi ve Biden’ın tıbbi geçmişinin kampanya boyunca önemli bir inceleme konusu olması muhtemel.

Biden’ın sağlık sorununun 5 Kasım’daki seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği henüz belli değil. Ancak seçmenlerin onun sağlığına ilişkin endişelerinin seçimlerdeki belirleyici faktörlerden biri olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.