enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Samoa’nın olimpiyat boks antrenörü kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

Samoa’nın olimpiyat boks antrenörü kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi
REKLAM ALANI
28.07.2024 11:31
2
A+
A-

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Kalp Krizinden Ölen Antrenör İçin Başsağlığı Diledi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Samoa’nın boks antrenörü Lionel Fatu Elika’nın kalp krizi geçirerek doğal nedenlerle hayatını kaybettiğini açıkladı.

IOC, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Samoa Olimpiyat Komitesi’ne, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fatu Elika, Samoa’nın güçlü bir madalya adayı olan boksör Ato Plodzicki-Faoagali’ye eşlik etmek için Olimpiyat Oyunları’na katılmıştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Euronews Türkçe haberine göre Plodzicki-Faoagali, Cumartesi günü Instagram’da paylaştığı mesajda, takım lideri için “Bir şey diyecek söz bulamıyorum ama huzur içinde uyu koçum Lionel” dedi ve onu “usta” olarak tanımladı.

Plodzicki-Faoagali, Pazar günü 92 kiloluk yarışmasında bir Belçikalı rakiple 16. tur maçında karşılaşacak. Avustralya doğumlu 25 yaşındaki boksör, ikinci Yaz Oyunları’nda yarışıyor.

Samoa Olimpiyat Komitesi Başkanı Pauga Talalelei Pauga, “Lionel, Samoa’nın en iyi boks antrenörlerinden biriydi ve Olimpiyat ideallerine gönülden inanan harika bir insandı” diye belirtti.

Paris organizasyon komitesi, “Samoa kafilesinden bir üyenin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Düşüncelerimiz ailesi, sevdikleri ve kafilesiyle” ifadelerini kullandı.

Samoa, Güney Pasifik Okyanusu’nda, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın kuzeydoğusunda yer alan bir ada ülkesidir ve hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları

Dün görkemli bir açılış töreniyle başlayan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, 11 Ağustos’a kadar devam edecek.

16 Nisan’da Atina’da yakılan Olimpiyat ateşi, 26 Temmuz Cuma günü Fransa’nın başkenti Paris’e ulaştı.

32 spor dalında, 35 yarışma tesisinde, yaklaşık 11.000 sporcunun katılımıyla düzenlenecek Oyunlarda toplam 329 yarışma gerçekleştirilecek.

Olimpiyat Programında yer alan 28 spor dalına ek olarak, break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanışı Paris 2024’te yer alacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.