enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sağlığınızı mahveden 10 gündelik alışkanlık

Sağlığınızı mahveden 10 gündelik alışkanlık
REKLAM ALANI
14.07.2024 12:23
1
A+
A-

Günlük Sağlık Alışkanlıkları: Kilo Kaybı ve Enerjiyi Artırma

1. Sabah İlk İş Kahve İçme

Sabah erken bir fincan kahve keyif verse de, kafein idrar söktürücü ve vücudun su kaybetmesine neden olur. Uyanır uyanmaz bir bardak su için.

2. Uyanınca Telefonla Güne Başlama

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Uyanır uyanmaz telefona bakmak, stresi tetikler ve ruh halini olumsuz etkileyebilir. Telefonları kontrol etmeden önce dışarıda biraz zaman geçirin.

3. Ağızdan Nefes Alma

Ağızdan nefes almak diş çürümesine, diş eti hastalığına ve uyku sorunlarına yol açabilir. Burundan nefes almaya odaklanın ve uyurken bant kullanın.

4. Uyumadan Önce Telefonla Uğraşma

Telefonların yaydığı mavi ışık uykuyu bozar. Yatmadan önce tüm cihazları kapatın ve düzenli olarak “rahatsız etme” modunu kullanın.

5. Kahvaltıda Mısır Gevreği Yeme

Mısır gevreği gibi tahıllar, kan şekerinde ani yükselmelere neden olabilir. Bunun yerine yumurta, yulaf ezmesi, meyve ve kuruyemiş gibi daha dengeli bir kahvaltı yapın.

6. Yeterli Protein Tüketmeme

Protein tokluk hissini artırır ve kilo vermeyi destekler. Günlük protein alımınızı artırın, et veya diğer protein kaynaklarını tercih edin.

7. Sürekli Oturma

Masa başı çalışma uzun süreli oturma ile ilişkilidir. Postür sorunları, kilo alımı ve kronik hastalık riski oluşturabilir. Sık sık kalkıp, esneme yapın veya yürüyün.

8. Şekerli İçecekler Tüketme

Şekerli içecekler, boş kaloriler içerir ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Su, çay veya meyve sularını tercih edin.

9. Akşam Yemeğinde Alkol Alma

Akşam yemeğinde alkol almak, kilo alımı, kaygı ve uyku sorunlarına neden olabilir. Alkol tüketiminizi sınırlayın veya kaçının.

10. Yatmadan Önce Ekran Işığına Maruz Kalma

Ekran ışığı uykuyu bozabilir. Mavi ışık engelleyiciler kullanın veya yatmadan bir saat önce ekranları kapatın.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.