enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sadece bir hekim başvurdu!

Sadece bir hekim başvurdu!
REKLAM ALANI
04.07.2024 13:44
2
A+
A-

Deprem Sonrası Hatay’da Sağlık Hizmetleri Krizde

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden en ağır şekilde etkilenen illerden biri olan Hatay’da, iyileşme çalışmaları beklenen düzeyde ilerleme göstermedi. Bu nedenle sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar devam ediyor.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Standı

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, depremden bu yana geçen zamana rağmen yaraların hala taze olduğunu ve sorunların çözümsüz kaldığını belirtti. Kandemir, bölgede yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Eski Sağlık Bakanına çağrılarda bulunduklarını ancak yapıcı bir yanıt alamadıklarını ifade etti. Depremin ardından afet ortamında hizmet veren aile sağlığı merkezleri, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunları çözülmeden kaldığını vurguladı.

Depremzedeler Aile Hekimliği Görevlerinde

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının aynı zamanda depremzede olduklarını hatırlatan Kandemir, evlerini, ASM binalarını ve en önemlisi sevdiklerini kaybettiklerini belirtti. Bu zor koşullara rağmen kazançlarının düşürüldüğünü vurguladı. Bu çözümsüz sorunların doğal bir sonucu olarak, Hatay’da aile hekimliği ek yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen yalnızca bir hekim başvurdu.

Çekiciliğini Kaybeden Aile Hekimliği

AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, başvuru yapılmayan boş birimler nedeniyle Hatay’da aile hekimliğinin çekiciliğini yitirdiğini ve depremin etkilerinin sürdüğünü ifade etti. Deprem öncesinde defalarca bölgedeki aile hekimliği çalışanlarının mağdur olduğunu ve özverili çalışmalarının ödüllendirilmediğini vurguladılar. Yeni Sağlık Bakanına umutla bir kez daha çağrıda bulunan Kandemir, çözüm önerilerini sundu.

Çözüm Önerileri

Kandemir, şartlar normalleşene kadar bölgedeki aile hekimliği çalışanlarının her türlü olumsuz performanstan muaf tutulması gerektiğini belirtti. Deprem öncesi nüfus temelli ödemelerin yapılmasını, teşviklerin kritersiz şekilde tavanı aşmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca hasarlı aile sağlığı merkezlerinin onarılması veya yenilerinin yapılması, esnek çalışma olanağı sağlanması ve cari gider desteği verilmesi önerilerinde bulundu.

Vatandaşların Sağlık Hizmetine Erişimi

Eğer şartlarda düzenleme yapılmazsa, sağlık çalışanlarının bölgeden ayrılmalarının artacağını ve vatandaşların sağlık hizmetine erişiminin zorlaşacağını belirtti. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası olarak, ilk günden beri bölgedeki sağlık hizmetlerinin normalleşmesi için önerilerde bulunduklarını ve şartlar düzelene kadar bölgedeki meslektaşlarının ve vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.