enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C

SABAH Spor’un iki usta yazarı, derbi öncesi takımların son durumunu analiz etti

SABAH Spor’un iki usta yazarı, derbi öncesi takımların son durumunu analiz etti
26.10.2024 07:26
3
A+
A-

Sorular

  1. Avrupa maçları sona erdi, şimdi gözler derbiye çevrildi. Galatasaray mı favori yoksa Beşiktaş mı? Neden?
  2. Galatasaray’da en çok tartışılan konu, “Okan Buruk, Osimhen ve İcardi’yi yine bir arada oynatacak mı yoksa birini yedek mi bırakacak?” Sizce ne olacak?
  3. Beşiktaş, Lyon deplasmanında zorlu bir maçtan 3 puan çıkararak mucizeye imza attı. Beşiktaş için neler söylersiniz?
  4. Bu maçı kaybeden iki teknik adamdan birinin başı ağrır mı?
  5. İki takımın hangi mevkisi maça damga vurur?

Levent Tüzemen

İcardi&Osimhen Kartal’ı Yıkar

  1. Derbinin kesin bir favorisi yok. Ancak Galatasaray, Süper Kupa’da olduğu gibi değil. Çok formda, hücum hattı zengin ve pozisyon üretme konusunda sıkıntı yaşamıyor. Oyuncuların iyi bir uyumu var, bu da kağıt üzerinde Galatasaray’ı galibiyete yakın gösteriyor. Ama futbolda garanti yok. Örneğin, Lyon-Beşiktaş maçında üstün olan Fransız takımıydı ama kazanan Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ın da istikrarlı bir kadrosu var. Kaleci Ersin’in kurtarışlarıyla Beşiktaş yazdı bir destan ve bu teknik direktör Van Bronckhorst’u da rahatlatmıştır. Derbiyi tarttığımızda, oyun ve pozisyon zenginliği açısından Galatasaray kazanmaya yakın taraf.

Okan Buruk, Mertens’i Yedek Bırakabilir

  1. Okan Buruk, Osimhen-İcardi ikilisini artık bozmaz. Bu müthiş ikili oynadığı sürece Galatasaray ya 3-5-2 ya 4-1-3-2 ya da 4-4-2 oynar. Çünkü Osimhen atletik yapısı, yaptığı koşular ve orta sahaya soktuğu mücadele ile rakip defansı allak bullak ediyor. İcardi golcülüğünün yanında orta alana gelip arkadaşlarıyla birlikte pas trafiğine katılıyor. Yani Osimhen-İcardi ikilisi sabit santrfor değiller. Okan Buruk, derbide de bu gücünü kullanır. Belki Dries Mertens’i kenarda oturtabilir.

Gedson Fernandes’e Özel Önlem Alınmalı

  1. Beşiktaş, Lyon maçında tabloda yazdığı gibi kazandı ve moral buldu. Fransız ekibi iyi oynadı, pozisyona girdi ama atamadı. Bunlar işin bahanesi. Beşiktaş’ta kaleci Ersin mükemmel oynadı. Rafa Silva, İmmobile takım savunmasına destek verdi. Bu sezonun en gözde oyuncusu Gedson Fernandes mükemmel bir gole imza attı. Galatasaray, Fernandes’in göbekten yaptığı koşulara önlem almalı. Ayrıca Abdülkerim de topla fazla oynamaktan kaçınmalı. Beşiktaş’ın defansı sıkıntılı ama Rafa Silva, Musrati, Gedson Fernandes ve İmmobile hücum hattı olarak zenginlik oluşturuyor. Özellikle Rafa Silva’nın topla yaptığı dribblingler ve çabuk hızlanması Galatasaray savunmasının başını ağrıtabilir.

İki Teknik Adam Derbiye Rahat Çıkacaktır

  1. Okan Buruk’un da Giovanni van Bronckhorst’un da kaybettiğinde başları ağrımayacaktır. Çünkü iki teknik adam da yenilgisiz takımların hocaları olarak derbiye çıkıyorlar. Okan Buruk, takımının başında iki yıl şampiyon oldu, kredisi fazlasıyla var. Galatasaray kazansa bile lig yarışı devam edecek ve zirve konusunda iki takımın önünde de çok maç var.

Yunus Akgün Önemli Bir Güç Olacaktır

  1. Galatasaray’da kaleci Muslera, Davinson Sanchez, Torreira, İcardi iskeleti oluşturuyor. Yunus çok formda ve Galatasaray’ın hücum gücünü oluşturacaktır. Büyük bir ihtimalle Macar Sallai kanatta görev yapıp hem hücum hem de savunmaya destek verecektir. Beşiktaş’ta orta sahada Gedson Fernandes, Al-Musrati; hücumda İmmobile, Rafa Silva derbide ön plana çıkar.

Ali Gürsel

Gedson, Rafa ve İmobile Yeter

  1. İki takım da performanslarıyla ‘Biz bu maçın favorisiyiz’ diyor. Galatasaray, Elfsborg karşısında da üretken ve golcü bir takım olduğunu gösterdi. Bunun yanında bir kez daha skoru tutmakta zorlandığını gördük. Şüphesiz Galatasaray, şu an ligin en tecrübeli ve en organize takımı. Diğer tarafta Beşiktaş, bu sezon inşa ettiği takım yapısıyla çok güçlü bir başlangıç yaptı. Bunu da her hafta devam ettiriyor. Özellikle Lyon karşısında alınan galibiyet, takımın öz güvenini de yükseltti. Derbiye de hazır ve kazanabileceğine inanan bir güvenle çıkacaktır.

Acı Tecrübeden Ders Çıkarır

  1. Bence Galatasaray iki santrforla oynamayacaktır. Çünkü Beşiktaş’a karşı sezon başında yaşadığı acı bir tecrübesi var. İstikrarlı kadro ve oyun düzenini o maçta değiştirmişti. Karşılığı da Galatasaray adına üzücü oldu. Bu maçı daha dengeli ve alışkanlığı olan Mertensli sistemle oynayacaktır. Eğer Osimhen ve İcardi ile oynayacaksa, bunu çift santrforlu olarak değil Osimhen’i özelikle çizgi oyuncusu olarak konumlandırarak yapabilir. Mertens’siz 4-4-2 oynayacağı bir sistem, Galatasaray adına çok büyük bir risk teşkil edecektir.

Kazanacak İrade ve Yetenek Ortaya Konuldu

  1. Bu tür maçlar ekstra performanslar istiyor. Beşiktaş özellikle Ersin’in muazzam kurtarışlarıyla uzun süre ayakta kaldı. İkinci yarı takım savunmasının yanında planladığı kontratak oyununda da başarılı oldu. Lyon’a oranla daha az atağa çıksa da ikinci yarı 5 net pozisyonu var. Bunlardan biri gol oldu. Bazen bu tür maçlara ihtiyaç duyarsınız. Frankfurt karşısında başarılı bir oyun vardı ama skor istendiği gibi olmadı. Bu maç belki oyun olarak daha savunmada geçti. Fakat kazanabilecek irade ve yeteneği ortaya koydu.

İki Hocanın Takımlarında Kredisi Yüksek

  1. Galatasaray adına büyük sorun görünmüyor. Kaybetse de hâlâ ligin en çok kazanan takımı olarak devam eder. Beşiktaş’ın yenilmesi memnuniyetsizlik yaratır. Fakat lig uzun bir maraton. Oyunu ve kadrosuyla şampiyonluk yarışının içerisinde olacağını gösteriyor. Derbi kayıpları psikolojik üstünlükler ortaya çıkarabilir ama Van Bronckhorst’un Beşiktaş’ta kredisi var.

Duran Toplar Derbiye Damga Vurabilir

  1. Beşiktaş’ta çok net Gedson, Rafa Silva ve İmmobile… 8 numara, 10 numara ve santrfor aynı hatta oynadığı zaman Beşiktaş çok etkili hale geliyor. Galatasaray’da da Mertens, İcardi, Osimhen ve Barış Alper isimleri öne çıkıyor. Genel beklenti iki takım için de bu oyuncular üzerinden oluşuyor. Fakat bunun yanında birçok ismin de duran toptaki becerileriyle bu maçlara damga vurduğunu biliyoruz. O yüzden derbiler her zaman 3 ihtimalli ve bilinmezdir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.