enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Romanya-Hollanda maçı canlı yayın (EURO 2024)

Romanya-Hollanda maçı canlı yayın (EURO 2024)
REKLAM ALANI
02.07.2024 18:18
4
A+
A-

EURO 2024 Son 16 Turu: Romanya – Hollanda

Avrupa’nın en büyük futbol turnuvası EURO 2024’te son 16 turunun heyecanı devam ediyor. Münih Futbol Arena’da TSİ 19.00’da oynanacak Romanya – Hollanda maçı, iki takımın çeyrek finale yükselme mücadelesine sahne olacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Felix Zwayer, müsabakanın hakemliğini üstlenecek.

Romanya, grup lideri olarak son 16’ya kalırken, Hollanda en iyi dört üçüncü takım arasında yer alarak adını ikinci tura yazdırdı.

Romanya’da Cezalı Oyuncu

Romanya Milli Takımı’nda Nicusor Bancu, cezası nedeniyle Hollanda karşısında forma giyemeyecek. Grup aşamasında iki sarı kart gören 31 yaşındaki savunma oyuncusu, cezasını bu maçta çekecek.

Bunun yanı sıra Andrei Burca, Marius Marin, Razvan Marin ve George Puşcaş da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncuların maçta kart görmeleri halinde çeyrek finalde cezalı duruma düşecekleri göz ardı edilmemeli.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hollanda’da Sarı Kart Ceza Sınırındaki Oyuncular

Hollanda Milli Takımı’nda Jerdy Schouten ve Joey Veerman, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Turnuvada birer sarı kart gören bu oyuncular, Romanya karşısında kart görmeleri halinde çeyrek finalde forma giyemeyecek.

Grup Mücadeleleri

Romanya, Belçika, Slovakya ve Ukrayna ile birlikte yer aldığı E Grubu’ndan lider olarak yükseldi. Tüm takımların dört puan topladığı grupta, averaj farkıyla liderliği ele geçiren Romanya, son 16 turuna adını yazdırdı.

Hollanda ise Avusturya, Fransa ve Polonya ile karşı karşıya geldiği D Grubu’nda üçüncü sırada yer aldı. Bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi alan Hollandalılar, en iyi üçüncü takım kontenjanından son 16’ya çıktı.

Hollanda’nın Rekabette Üstünlüğü

Hollanda ve Romanya arasındaki rekabette Hollanda, oldukça avantajlı bir konumda bulunuyor. İki takım arasındaki 100 yılı aşkın rekabette, Hollanda 10 galibiyet elde ederken, Romanya yalnızca bir kez kazanabildi. Üç maç ise berabere sonuçlandı.

Hollanda, Romanya karşısında attığı 29 gole karşılık sadece üç gol yedi. Romanya’nın tek galibiyeti, 2007 yılında 1-0’lık skorla elde edilmiş durumda. Sonrasında oynanan 17 maçın tamamını Hollanda kazandı ve bu maçlarda 13 gol atıp sadece bir gol yedi.

Romanya’da Türk Futbolseverleri İlgilendiren İsimler

Romanya Milli Takımı’nda, Türk futbolseverlerinin yakından tanıdığı dört oyuncu yer alıyor. 2023-2024 sezonunda Gaziantep FK forması giyen kaleci Florin Nita, sağ kanat Deian Sorescu, santrfor Denis Draguş ile Konyaspor’da oynayan Alexandru Cicaldau, Romanya’nın başarısı için mücadele ediyor.

Ayrıca Galatasaray’ın efsane Rumen futbolcusu Gheorghe Hagi’nin İstanbul’da dünyaya gelen oğlu Ianis Hagi de ülkesi adına ter döküyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.