enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2358
EURO
37,2137
ALTIN
2.982,36
BIST
8.915,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Rize-Artvin Havalimanı’nda 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti

Rize-Artvin Havalimanı’nda 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti
28.09.2024 13:16
4
A+
A-

Rize ve Havalimanı Hakkında Bakan Uraloğlu’nun Değerlendirmeleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize’deki ulaşım ve altyapı projeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yaklaşık 600 uçağın mevcut olduğunu belirten Uraloğlu, 58 havalimanından 347 uluslararası noktaya uçuşlar gerçekleştirildiğini vurguladı. Havalimanı seferlerinin düzenlenmesinde arz-talep dengesinin önemli olduğunu dile getiren Bakan, Türkiye genelinde uygulanan tavan fiyat uygulaması sayesinde vatandaşların daha uygun fiyatlara uçabildiğini kaydetti.

Rize-Artvin Havalimanı Hakkında

Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nın kısa sürede 2,4 milyon yolcuya hizmet verdiğini ve doluluk oranının %86-89 arasında olduğunu belirtti. Rize’den her hafta 72 sefer düzenlendiğini ve bu seferlerin önemli bir kısmının zamanında gerçekleştiğini vurguladı. Rize ve Trabzon havalimanlarının birbirinin yedeği olmadığını, ancak yolların birbirine destek sağladığını ifade etti.

Rize-Antalya Seferleri

Bakan Uraloğlu, Rize-Antalya seferlerinin gündemde olduğunu ve Ekim ayı başında hava yolu operatörleriyle bir toplantı yapılacağını duyurdu. Bu toplantıda operatörlerin talepleri görüşülecek ve kış ve bahar aylarındaki uçuş planları belirlenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.