enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2300
EURO
37,0585
ALTIN
3.003,92
BIST
8.850,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Psikolog Nasıl Olunur? Psikolog Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalıdır?

Psikolog Nasıl Olunur? Psikolog Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalıdır?
24.10.2024 11:06
2
A+
A-

Psikolog Nasıl Olunur?

Psikologlar, insanların duygularını ve düşüncelerini analiz eden ve sentezleyen kişilerdir. Pek çok ruhsal problemi olan kişi, psikolojik etmenlerin önemini hafife almaktadır. Ancak psikologlar, insan sağlığı için hayati önem taşır.

Psikolog Olmak İçin Ne Yapmalı?

Psikolog olmak için, bir üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun olmak gerekir. Bu, psikolog olmak için yeterlidir; ancak psikoterapist olmak için sadece bir ön adımdır.

Psikolog Olmak İçin Gerekli Nitelikler:

Psikolog olmak isteyenler;

  • Akıcı ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmeli,
  • İnsanları dinlemeyi ve yardım etmekten keyif almalı,
  • Sözel becerilere sahip olmalı,
  • Sosyal ve temel bilimler hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Psikologların Kazancı:

Psikologların maaşları, uzmanlık alanlarına ve çalıştıkları yere göre değişebilir. Ortalama olarak, 2.000 TL ile 8.000 TL arasında kazanç elde ederler.

Psikolog Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Psikolog olmak isteyenler, Eşit Ağırlık puan türüyle öğrenci alan Fen-Edebiyat Fakültelerinin Psikoloji bölümüne girmelidir. Lisans eğitimi 4 yıl sürer. Klinik psikolog olmak için ise yüksek lisans programı tamamlanmalıdır. Psikoloji bölümü mezunu olmayanlar, yüksek lisans ve doktora programlarını birlikte tamamlayabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.