enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Okan Buruk: Hedefimiz Avrupa Ligi’ni kazanmak

Okan Buruk: Hedefimiz Avrupa Ligi’ni kazanmak
REKLAM ALANI
28.08.2024 02:13
5
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi’nden Elenen Galatasaray’da Üzüntü

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’a 1-0 yenilerek elendikleri için üzgün olduğunu belirtti.

Şampiyonlar Ligi hedeflerini gerçekleştiremediklerini belirten Buruk, “Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak bir takımın hocası olarak karşınıza çıkmak isterdim. En azından bir takımımızın ülkemizi orada temsil etmesini hayal ediyorduk. Hedefimiz buydu ama başaramadık. Bu yüzden camia olarak üzgünüz” dedi.

Maçın değerlendirmesini yapan Buruk, şunları kaydetti:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Özellikle ilk yarıda çok yavaş oynadık. Topu öne taşıyamadık. Rakibimiz bizi doğru karşıladı. Antrenmanda bunlara çözümler çalıştık ama oyun hızımız iyi değildi. Davinson Sanchez’i aradık. Bundan dolayı savunmadan topu çıkarmada zorlandık. İkinci yarıda daha fazla üretmeye çalıştık. Icardi’nin vuruşunda öne geçebilirdik. Ama dönüşünde geri düştük. İyi oynamadık. Daha çok üretmemiz gerekirdi. Hayal kırıklığı yaratan bir maç oldu.”

Taraftarlarına teşekkür eden Buruk, “Kafamızı kaldırıp yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi var. Hedefler belirleyeceğiz. Kadromuzu şekillendirecek en az iki transfer yapacağız. Oyuncularımın iyi niyetinden şüphem yok. Birinci sorumluluk bende. Daha iyisini yapacağımızı biliyorum” ifadelerini kullandı.

“Konsantrasyon Eksikliği En Büyük Sıkıntımız”

Buruk, kritik maçlardaki kötü futbolun nedenini konsantrasyon eksikliğine bağladı.

Son dönemdeki kayıpları hatırlatılması üzerine Buruk, “En büyük sıkıntımız konsantrasyon eksikliği. Rakibi ne kadar az önemsersek, kendimizi ne kadar garanti görürsek, mücadele etmezsek sıkıntı yaşıyoruz. Rakiplerimiz kadar mücadele etmedik, istemedik. Bunu sağlamaktan ben sorumluyum. Bunu oyuncuya bağlamıyorum” şeklinde görüş belirtti.

“Hedeflerimiz Devam Ediyor”

Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden elenmelerine rağmen farklı hedefleri olduğunu vurguladı.

Futbolcularının iyi niyetine inandığını söyleyen Buruk, “Oyuncularımın iyi niyetinden şüphem yok. Konsantrasyon eksikliği herkeste olabilir. Takviyeler yapacağız. Davinson Sanchezli oyun ile oynasaydık savunma hattında pek sıkıntı yaşamıyor olurduk. Transferler yapacağız. Hepsinden önemlisi yeniden kafamızı kaldırıp hafta sonu oynayacağımız maça odaklanacağız. Büyük hedeflerimiz var. Şampiyonluk, Avrupa’da başarı istiyoruz. Bugün için elbette üzgünüz ama oyuncularımın bundan sonra ellerinden gelenini yapacaklarından eminim” dedi.

“Kazanmayı Hak Etmedik”

Buruk, maçın genelinde kazanmayı ve turu geçmeyi hak etmediklerini kaydetti.

Maça herkesin Mauro Icardi-Michy Batshuayi ikilisini birlikte oynatmasını beklediğini hatırlatan Buruk, “Maç öncesi herkes ‘İki forvet oynamalı’ diyordu. Ama performanslar düşüktü. Takım olarak kötü oynadık. Rakibimiz aksine her şeyi iyi yaptı. Maçın genelinde kazanmayı ve turu geçmeyi hak etmedik” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni transfer Elias Jelert’in fiziksel olarak hazır olmadığını belirten Buruk, “Davinson ve Abdülkerim’in yokluğunda Kaan’ı stopere çektik. Jelert bize geç katıldı ve henüz 90 dakika oynayacak yapıda değil” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.