enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Öğretmen il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman? Öğretmen atama takvimi…

Öğretmen il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman? Öğretmen atama takvimi…
REKLAM ALANI
04.07.2024 09:53
2
A+
A-

Öğretmenlerin İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik ikinci İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları için tarihleri duyurdu. İşte detaylar:

İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları

İller arası yer değiştirme başvurusu yapmak isteyen öğretmenler, 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Atama işlemi ise 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl İçi Yer Değiştirme Başvuruları

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Atamaların tamamlanma tarihi ise 30 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

Yer Değiştirme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yer değiştirme başvuruları, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde bulunan Elektronik Başvuru Formu aracılığıyla yapılıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Öğretmenlerin başvuru öncesi kontrol etmeleri gereken bilgiler ise şunlar: Kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzerleri. Yanlış veya eksik bilgi tespiti durumunda, gerekli düzeltme işlemleri belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edilebiliyor.

İller arası yer değiştirme başvurusunda, öğretmenler en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebiliyor. Ayrıca, 41. tercih olarak bir il belirleme hakkı da veriliyor. Ancak 41. tercih, yalnızca 40 eğitim kurumu tercihi tamamlandıktan sonra işaretlenebiliyor. Sadece 41. seçeneği işaretleyen öğretmenler, tercih edilen ile ait boş kontenjanlara hizmet puanı yüksekliğine göre bilgisayar kurasıyla atanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.