enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Öğretmen adaylarına yatacak yer bile yok!

Öğretmen adaylarına yatacak yer bile yok!
REKLAM ALANI
28.06.2024 05:50
1
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sözleşmeli Öğretmen Atamalarında Uzak Mülakatlar ve Barınma Sorunu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmeni atamak üzere 1 Temmuz 2024 tarihli Pazartesi gününden itibaren 20 ilde mülakatlar düzenleyecek. KPSS puan üstünlüğüne dayalı olarak, 60 bin aday mülakata çağrıldı ve bulundukları illerden bağımsız olarak, hatta bin kilometre uzaktaki şehirlere gönderildiler. Mülakata ders anlatımı, genel kültür ve eğitim bilimleri sorularına cevaplanması hazırlanan adaylar, 10 Haziran’da mülakat yerlerinin açıklanmasının ardından büyük bir şok yaşadı.

Ankara’dan Adıyaman’a

MEB, adayların mülakat yeri tercihlerini tamamen göz ardı etti. Karı koca olan iki öğretmen adayından biri Adana’ya, diğeri İzmir’e yönlendirildi. Ankara’da ikamet eden bir aday, mülakat için Adıyaman’a yollandı. Onbinlerce öğretmenin mülakat için yolculuk yapması bekleniyor. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, öğretmen adaylarının barınma sorunlarına ilişkin olarak 11 Haziran’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Dilekçesinde, Özat, binlerce adayın tercih ettikleri illere yerleştirilmeyip, yüzlerce kilometre uzaktaki şehirlere mülakat yeri belirlendiğini ifade etti. Adayların mülakata girecekleri şehirlere bir gün önceden giderek konaklamak zorunda kalacaklarını vurguladı. Yol masrafları, konaklama ve temel ihtiyaçların herhangi bir geliri olmayan öğretmen adayları için ağır bir maddi yük teşkil edeceğine dikkat çekti ve KYK yurtlarında mülakat için ücretsiz konaklama imkanı sağlanmasını talep etti.

“Seyahat Sever Emekliler Var”

KYK yurtlarında mülakat öncesi ve günü öğretmenlerin konaklatılması talebi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından reddedildi. KYK Genel Müdürü Recep Er imzalı 25 Haziran 2024 tarihli resmi yazıda, “Sözlü sınavına katılacak öğretmenlerin yurtlarda konaklama talebi, 1 Temmuz 2024’te nöbetçi yurt uygulamasına geçilip, bakım, onarım tadilat çalışmaları yapılacağı ve bakanlığımızın seyahat sever emeklilere yönelik projesinin devam etmesi nedeniyle uygun görülmedi” denildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Öğretmenler Sokakta mı Yatsın?

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat şunları söyledi: “Devletimiz, mülakata girecek öğretmen adaylarını gereksiz yere yüzlerce hatta 1200 kilometre uzaktaki illere gönderiyor. Barınma sorununun çözülmesi için KYK’ya dilekçeyle başvurdum, reddedildi. Bu gençlerin zaten işi, parası, maaşı yok. Erzurum’dan Antalya’ya mülakata gönderilen var. Turizm döneminde oteller zaten dolu ve fiyatlar çok yüksek. Öğretmenevleri de dolu. Gençlik ve Spor Bakanlığı sorunu çözmedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ilettim. Bakanlık iradesini ortaya koysun. Öğretmenlerimize barınma ve yolluk verilsin. Mülakat zaten öğretmenlerimizi mağdur ediyor. Bir de barınma mağduriyeti çıktı. Öğretmen adayları sokakta mı yatsın?”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.