enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Necmettin Çalışkan: Cumhurbaşkanı yanıltılıyor

Necmettin Çalışkan: Cumhurbaşkanı yanıltılıyor
REKLAM ALANI
24.07.2024 04:48
2
A+
A-

Deprem Bölgesindeki Sorunlar ve Hatay’ın Katılım Yıldönümü

Deprem bölgesindeki sorunlara dikkat çeken Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, deprem konutlarının teslim edilmediğini belirtti. Çalışkan, “Yolu, boyası, altyapısı bitmemiş konutlar insanlara teslim edildi. Deprem konutu alanlar yardım alamayınca zor duruma düştü” dedi.

Çalışkan, rezerv alanı belirsizliğini eleştirdi. Deprem bölgesinde en büyük sorunlardan biri olan rezerv alanlarında yaşananlara değinen Çalışkan, “Sağlam binalar yıkılıyor, insanlar nereye gideceğini bilmiyor. Yetkililer, ‘Sağlam binalar görüntü bütünlüğünü bozuyor’ gibi açıklamalarda bulunuyor” diye konuştu.

İstimlak sürecindeki sıkıntılara da değinen Çalışkan, “Sağlam evleri kamulaştırıp yeni konut verecekler ama bedel belirsiz. Ne kamulaştırılan ev ne de yeni konutun fiyatı belli değil” dedi. Hatay’da 70 bin davalık açıldığını belirten Çalışkan, “Bu kadar dava, insanların mağduriyetinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hatay’ın Katılım Yıldönümü

Çalışkan, ayrıca Hatay’ın Anavatan’a katılışının 85’inci yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Çalışkan mesajında, “Hatay’ın düşman işgalinden kurtuluşu, milletimizin azim ve kararlılığının göstergesidir. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Deprem felaketine de değinen Çalışkan, “Depremin yaralarını saracağımıza inanıyoruz. Hatay hepimizin şahsî davasıdır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.