enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

NATO, Ukrayna’ya dev destek için anlaştı

NATO, Ukrayna’ya dev destek için anlaştı
REKLAM ALANI
03.07.2024 15:00
13
A+
A-

NATO, Ukrayna’ya 40 Milyar Avroluk Askeri Yardım Planladı

Batılı iki diplomat, NATO üyelerinin Ukrayna’ya önümüzdeki yıl için 40 milyar avro (yaklaşık 43 milyar dolar) tutarında askeri destek sağlama konusunda anlaştıklarını açıkladı. Bu karar, NATO liderlerinin 9-11 Temmuz tarihleri arasında Washington’da yapacakları zirveden önce geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerden Ukrayna’ya yönelik yardımlarını Rusya’nın 2022 işgalinden bu yana sergiledikleri desteğin seviyesinde tutan uzun vadeli taahhütler vermelerini istedi. Bu da yıllık yaklaşık 40 milyar avroluk bir yardım anlamına geliyor.

Başlangıçta, bazı üye ülkeler Stoltenberg’in uzun vadeli taahhüt çağrısına soğuk baktı. Ancak sonuca ulaşılan anlaşma, NATO’nun müttefiklerinin gelecekteki zirvelerde katkılarını yeniden değerlendirmelerine olanak tanıyan bir hüküm içeriyor.

Ukrayna’ya yönelik destek, Rusya’nın devam eden işgali karşısında kritik bir önem taşıyor. NATO, Ukrayna’nın savunma çabalarını desteklemek için askeri ekipman, eğitim ve mali destek sağladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

NATO üyeleri, Ukrayna’ya sağladıkları askeri yardımın, Rusya’nın saldırganlığına karşı caydırıcı bir güç olarak hizmet edeceğine inanıyor. Ukrayna’nın devam eden direnişi, Rusya’nın askeri planlarını bozdu ve Batı’nın kararlılığını gösterdi.

NATO, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının bölge ve ötesi için önemli sonuçlar doğurabileceğine inanıyor. NATO, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri macerasına son vereceğine ve Ukrayna’nın egemenliğine saygı duyacağına inanıyor.

NATO, Ukrayna’ya verdiği desteğin aynı zamanda Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliği için de kritik olduğuna inanıyor. NATO, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin sadece Ukrayna’yı değil, aynı zamanda Avrupa genelinde güvenliği de tehdit ettiğine inanıyor.

NATO üyeleri, Ukrayna’nın Rusya’nın saldırganlığına karşı savunmasına tam destek vermeye kararlıdır. NATO, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumaya kararlıdır. NATO ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının sona ermesi ve Ukrayna’nın egemenliğine saygı duyulması için diplomatik bir çözüm bulunması çağrısında bulunmaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.