enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

NATO ile ABD arasında ‘Ukrayna’ diyalogu! Putin Batı’yı uyarmıştı: Girerse savaş çıkar!

NATO ile ABD arasında ‘Ukrayna’ diyalogu! Putin Batı’yı uyarmıştı: Girerse savaş çıkar!
REKLAM ALANI
10.07.2024 04:35
0
A+
A-

NATO ve ABD, Ukrayna’nın NATO üyeliğini görüştü; Putin Batı’yı uyardı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington‘da NATO Zirvesi kapsamında görüşmelerinde Ukrayna’nın olası NATO üyeliğini ele aldı. NATO’nun gölgesinde ise Rusya Devlet Başkanı Putin ile Hindistan Başbakanı Modi görüşme gerçekleştirdi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO’ya üyeliği gerçekleşirse savaş çıkacağının sinyalini vermişti.

Stoltenberg ve Blinken, NATO Zirvesi kapsamında Washington’da ikili görüşme yaptı.

Görüşme öncesinde basına açıklamada bulunan Stoltenberg, Rusya‘nın son günlerdeki saldırılarına dikkati çekti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Stoltenberg, Rusya’nın çocuk hastanesini hedef aldığını ve çok sayıda çocuğun öldüğünü belirterek, “Bu saldırılar Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşının vahşetini ortaya koyuyor ve neden Ukrayna’ya destek olmamız gerektiğini gösteriyor.” dedi.

Stoltenberg ile Blinken arasındaki görüşmeye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise ikilinin ortak savunmaya yapılacak yatırımları ve ittifakın kendini tehditlere karşı nasıl koruyacağını ele aldıkları kaydedildi.

Açıklamada, Stoltenberg ve Blinken’ın yük paylaşımı konusunda kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

İkilinin 11 Temmuz’da liderler düzeyinde toplanacak NATO-Ukrayna Konseyini de görüştüğü aktarılan açıklamada, burada Ukrayna’nın NATO üyeliği için “bir köprü kurulmasının” beklendiği ifade edildi.

PUTİN’DE HİNDİSTAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya’nın başkenti Moskova‘da bir araya geldi.

Modi konuşmasında dünyanın son 5 yıldır çeşitli sorunlarla mücadele ettiğine dikkati çekerek, “Roketler ve füzeler sorunların çözümüne yardımcı olmayacak. Barışçıl diyaloğun gerekli olduğuna inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Putin’le dün yaptığı görüşmede en yakın zamanda barış sağlanması konusunda fikir birliğine vardıklarını anlatan Modi, “Bu konuda her türlü yardıma hazırız. Sizi temin ederim ki Hindistan her zaman barıştan yana olmuştur. Sizi dinlediğimde iyimserlik duydum ve geleceğe dair umut vardı.” ifadelerine yer verdi.

PUTİN NATO’YU UYARMIŞTI: UKRAYNA GİRERSE SAVAŞ ÇIKAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “Rusya’nın güvenlik garantileri ve Ukrayna krizi” konularını 2 yıl önce Moskova’da görüşmüştü.

Ukrayna’nın NATO’ya alınması halinde savaş çıkacağına işaret eden Putin, Fransa dahil Avrupa ülkelerinin Kırım’ı Ukrayna’nın parçası olarak saydığını, Moskova’nın ise Kırım’ı Rusya’nın saydığını hatırlatmıştı.

Putin ayrıca, NATO’nun Doğu Avrupa’daki askeri varlığının arttığını ve bunun Rusya’nın güvenliği için tehdit oluşturduğunu ileri sürmüştü.

Macron ise NATO’nun savunma amaçlı bir ittifak olduğunu ve Rusya’ya saldırı niyetinin bulunmadığını vurgulamıştı.

Aralarındaki görüşmenin ardından Putin, NATO’nun Ukrayna’yı üyeliğe alması halinde savaş çıkacağına ilişkin yorumlarının arkasında durduğunu da belirtmişti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.