enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

MHP’den bir Cumhur İttifakı açıklaması daha

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Cumhur İttifakı’yla ilgili yaptığı açıklamaların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da konuya dair bir açıklama yaptı.
MHP’den bir Cumhur İttifakı açıklaması daha
REKLAM ALANI
12.06.2024 22:01
1
A+
A-
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, X sosyal medya platformunda Cumhur İttifakı ile ilgili bir açıklama yaptı. Yıldız, paylaşımında şunları belirtti: “Cumhur İttifakı, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi ve işgal teşebbüsü sonrasında ülkemize yönelik saldırılara karşı yerli ve milli duruşun bir gereği olarak ortaya çıkmıştır.” Açıklamasının devamında Yıldız, MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yenikapı’da başlayan milli mutabakatın 2017’deki halk oylamasıyla resmileşerek milli bir şura haline geldiğini ifade etti. Yıldız, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakı’nın, milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi bir uzlaşmayı somutlaştırdığını belirtti. Cumhur İttifakı’nın, haklının yanında yer almayı, temel hak ve özgürlüklerin eksiksiz yaşanmasını, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü teminat altına almayı sürdüreceğini vurgulayan Yıldız, ittifakın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehditlere karşı milli ve ahlaki bir duruş sergileyerek tarihi bir birlikteliği devam ettirdiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefiyle milli bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni sonsuza dek yaşatma azmi taşıdığını vurgulayan Yıldız’ın bu paylaşımı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı Cumhur İttifakı açıklamasının ardından geldi.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli’nin açıklamasında şu sözler yer alıyordu:
AK Parti içindeki hoşnutsuz kesimlerin sürekli olarak suyu bulandırma çabalarını dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş katılımlı bir ittifakın oluşmasını, bu çabaya diğer siyasi unsurların da destek vermesini MHP samimiyetle diliyor ve temenni ediyor. Ancak buna rağmen, Cumhur İttifakı’na olan bağlılığımızı kararlılıkla sürdüreceğiz ve TBMM’deki kanun tekliflerine verdiğimiz desteği de aynı şekilde devam ettireceğiz.
Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın ilkelerinden ve hedeflerinden sapma, geri adım atma veya yarı yolda bırakma gibi durumların mümkün olmadığını vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında ve arkasında her durumda olacağımızı, kesinlikle yalnız bırakmayacağımızı herkesin iyi bilmesi gerektiğini” belirtti. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeleri, kurduğu ilişkileri ve icraatlarını saygıyla karşıladıklarını ifade eden Bahçeli, devlet adamlığını daha da ileri götürmek için fedakarlıkla hareket ettiklerini ve bu tercihi milletleriyle paylaştıklarını vurguladı.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.