enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

MHP lideri Bahçeli: Siyasi provokasyon mekanizması ortalığı karıştırdı! Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır

MHP lideri Bahçeli: Siyasi provokasyon mekanizması ortalığı karıştırdı! Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır
REKLAM ALANI
17.08.2024 15:36
5
A+
A-

Başlık: Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Bahçeli’nin Açıklaması: Can Atalay Konusu Tamamen Kapanmıştır

Giriş:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Ağustos 2024’te Gazi Meclis’te meydana gelen olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.

Milli Mücadele’nin Ardılı Olarak Gazi Meclis:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

MHP lideri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluş sürecinde sergilenen kahramanlıkların ve fedakarlıkların, dünya çapında esaret ve sömürü altında kıvranan halklara ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Filistin’in Desteklenmesi:

Bahçeli, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Meclis’teki konuşmasının, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteğin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ancak, bu konuşmayı takip eden olayların gazi meclisini gölgelediğini belirtti.

Siyasi Provokasyon:

MHP lideri, mahkum bir TİP milletvekili olan Can Atalay’ın cezaevinden çıkarılarak Meclis’e getirilmesini bir “siyasi provokasyon mekanizması” olarak nitelendirdi. Atalay’ın nefret dolu söylemlerinin gerilimi körüklediğini ifade etti.

Can Atalay Konusu Kapanmıştır:

Ancak Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin konuya ilişkin kararına rağmen Atalay konusunun tamamen kapanmış olduğunu belirtti. CHP’nin, TİP’in, PKK’nın ve Anayasa Mahkemesi’nin bu olayın arkasındaki rolünü deşifre ettiğini savundu.

Cumhur İttifakı’nın Gücü:

Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin, MHP’nin desteği olmadan da haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı durduğunu vurguladı. Atalay’ın Meclis’ten uzaklaştırılma kararının, AK Parti’nin birinci parti olarak konumunu teyit ettiğini belirtti.

MHP’nin Yerinin Sağlam Olması:

Bahçeli, Türkiye’nin gündeminde seçim bulunmadığını ve MHP’nin Cumhur İttifakı çatısı altında yoluna devam edeceğini vurguladı. “Küçük ortak” yakıştırmalarına karşı, MHP’nin milletin istediği yerde olacağını ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.