enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C

Melen’de neler oluyor?

Melen’de neler oluyor?
19.01.2025 17:34
A+
A-

İstanbul’un Suyunun Kirlenmesi İddiası

İstanbul’da günlük 3 milyon ton su tüketiliyor ve bu suyun büyük kısmı Melen’den geliyor. Ancak Melen’le ilgili bir iddia var. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, İstanbul’un suyuna lağım suyu karıştığını iddia ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, İstanbul’a içme suyu sağlayan Melen Havzası’nın bakımından sorumlu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) görevini yapma çağrısında bulundu. Özlü, İSKİ’nin, su havzası içinde bulunan Düzce’de yapması gereken yatırımlar olduğunu söyledi ve “İSKİ, 5 yıldır yatırım yapmaktan ve görevlerini yerine getirmekten kaçıyor. İBB ve İSKİ yönetimleri, bu yatırımları acilen tamamlayın. İstanbulluların içtiği suya lağım suları karışıyor” iddiasında bulundu.

İSKİ ise 2019’dan bu yana Düzce’den gelen hatta 1 milyar 120 milyon TL’lik yatırım yaptığını açıkladı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bu iddiaların ardından Melen’de neler oluyor diye Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız’a sordum ve şu yanıtı aldım:

Havzadaki kirlilik kontrol altına alınmalı

“Havzadaki tüm noktasal ve yayılı kirlilik kaynakları kontrol altına alınmalı. Bunun için Su Yasası taslağı bir an önce yasalaşıp havzada etkin bir su yönetimi kurumsal yapısı oluşturulmalı. Melen havzasındaki kirlilik İstanbul’dan önce bölgedeki su ve toprak kaynaklarını kirletip ekolojik dengeyi bozuyor. İstanbul’a verilen su arıtılarak veriliyor. Kirlilik ağır metal kirliliği değilse sadece arıtma maliyetini arttırır. Su havzaları kirlilik ve ekosistem dengesi açısından mutlak denetim altına alınmalı.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.