enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Marsilya Belediye Başkanı Benoit Payan, Mason Greenwood’un transferine karşı çıkıyor

Marsilya Belediye Başkanı Benoit Payan, Mason Greenwood’un transferine karşı çıkıyor
REKLAM ALANI
10.07.2024 19:50
2
A+
A-

Marsilya Belediye Başkanı, Mason Greenwood’un Potansiyel Transferine Karşı Çıkıyor

Marsilya Belediye Başkanı Benoit Payan, Mason Greenwood’un Marsilya’ya olası transferine şiddetle karşı çıkıyor ve kulüp başkanı Pablo Longoria’ya transferi engellemek için müdahale etmeyi planlıyor.

Greenwood, Getafe’de geçirdiği başarılı sezonun ardından Marsilya’nın transfer hedeflerinden biri oldu. Ancak İngiliz futbolcu, tecavüze teşebbüs ve saldırı suçlarından tutuklanmış ve suçlanmıştı.

18 ay sahalardan uzak kalan Greenwood, 2 Temmuz 2023’te tüm suçlamaların düşmesiyle sahalara döndü.

Belediye Başkanı Tepki Gösterdi

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Marsilya Belediye Başkanı Benoit Payan, geçmişte aile içi şiddet ve cinsel saldırı suçlamalarıyla karşılaşan Greenwood’un transferine sert bir şekilde karşı çıktı:

Greenwood’un davranışı tarif edilemez, kabul edilemez. Karısına şiddet uyguluyor… Beni derinden sarsan görüntüler gördüm. Marsilya’nın değerleri ve Marsilya Kulübü’nün değerleri bundan başka bir şey değildir. Irkçılık ya da anti-Semitizm dışında her şeydir. Kadına yönelik şiddet tüm bu değerlerin dışında kalır. Ve Greenwood Marsilya için oynadığını mı iddia ediyor? Bu bir rezalettir.

Payan daha önce, Youcef Atal’ın Marsilya’ya olası transferinden duyduğu üzüntüyü dile getirmişti. Greenwood’un durumu hakkında da sert ifadeler kullandı.

RMC’ye verdiği röportajda Payan, İngiliz oyuncunun yaz döneminde Marsilya kulübüne katılmaması gerektiğini belirtti. Geçmişte aile içi şiddet ve cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Manchester United’lı Greenwood, Marsilya yönetiminin bu yaz transfer hedeflerinden biri.

Ancak Payan’a göre, Greenwood’un transferi kulübün değerlerine aykırı olacak.

Aynı şekilde (Youcef Atal’da olduğu gibi) Greenwood’un davranışları da tarif edilemez ve kabul edilemez. Karısına vurması… Beni derinden sarsan görüntüler gördüm. Karısını bu şekilde dövmek bir erkeğe yakışmaz. Onun bu takıma ait olduğunu düşünmüyorum.

De Zerbi: Ne Olduğunu Bilmiyorum

Marsilya’nın İtalyan teknik direktörü Roberto de Zerbi, Greenwood’un Marsilya’ya olası transferi sorulduğunda, futbolcunun performansına odaklanarak geçmişini bilmediğini ifade etti:

Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, oyuncuların özel hayatlarına karışmayı sevmem. Bir oyuncu çalıştığım kulübe imza attığında benim oğlum olur. Oyuncularımı iyi günde kötü günde korurum.

Başkan Longoria’nın Açıklaması

Pablo Longoria, sosyal konulardan uzak durmak istediğini belirterek, “sosyal konulara karışmam” dedi. Ancak, Marsilya’nın eğitim, kadın ve amatör futbol gibi birçok sosyal konuda aktif rol almasını istediğini vurguladı:

Bir buçuk yıldır Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan bir sosyal program başlattık, 13. Adam programı, bu kişisel bir fikir.

Taraftarlar Arasında Bölünme

2016’dan bu yana birçok sosyal program başlatan Marsilya taraftarları, Greenwood’un transferi konusunda sosyal medyada ikiye bölündü.

Bir grup, geçmişi nedeniyle Greenwood’un asla kulübün formasını giymemesi gerektiğini savunurken, diğer grup ise herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini düşünüyor.

Başkan Pablo Longoria gibi düşünen bu kesim, “bunun Marsilya için bir pazar fırsatı olduğunu” belirtiyor.

Bu tartışmalar ışığında, Mason Greenwood’un Marsilya’ya transferi konusu, futbol dünyasında uzun süre gündemde kalacağa benziyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.