enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir? Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Kuveyt Bayrağı Anlamı Nedir? Kuveyt Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
REKLAM ALANI
14.09.2024 12:16
2
A+
A-

Kuveyt Bayrağı

Kuveyt bayrağı yeşil, beyaz, kırmızı, siyah, sarı renklerden ve Emirlik armasından oluşur.

Bayrak asılış kuralına göre, yeşil renk üstte olmalıdır. Savaşları temsil eden siyah renk uçta yer alırken, beyaz renk barışı simgeler. Toprakları temsil eden yeşil renk en üsttedir, kılıçlar kırmızı ile gösterilir. Bayrağın üstünde sarı Emirlik arması bulunur.

Kuveyt’in Konumu

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kuveyt, Asya kıtasında Basra Körfezi’nin kıyısında yer alan bir ülkedir. Arabistan Yarımadası’nın kuzeydoğusundadır. Kuzeyinde Irak, güneyinde Suudi Arabistan bulunmaktadır.

Kuveyt’in kıyı bölgelerinde %90’lık bir yerleşim mevcuttur. Ülke düz bir araziye sahiptir ve şehirlerinde kurak ve sıcak bir iklim vardır. En yüksek noktası deniz seviyesinden 306 metre yüksekliktedir. Dokuz adası vardır ve Orta Doğu’nun en büyük ekonomilerinden birine sahiptir.

Kuveyt’te Gezilecek Yerler

  • Tarık Recep İslam Sanatları Müzesi: El yazması Kuran’lar ve hat sanatı eserleri sergilenir.
  • Kuveyt Bilim Merkezi: Eğitim merkezi ve Orta Doğu’nun en büyük akvaryumu bulunur. IMAX sinema salonu ve stadyum da mevcuttur.
  • Kuveyt Kuleleri: 187 metre yüksekliğindeki kuleler Körfez manzarası sunar. Geceleri ışıklandırılır ve üst katında restoran hizmeti verilir.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.