enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kredi kartlarında temassız ödemelerde yeni dönem

Kredi kartlarında temassız ödemelerde yeni dönem
REKLAM ALANI
01.07.2024 10:53
1
A+
A-

Kredi Kartı Temassız İşlem Limiti %100 Artırılarak 1500 TL’ye Yükseltildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) aldığı son karar doğrultusunda, kredi kartlarında temassız işlem limiti güncellendi. Bu değişiklik uyarınca, bugünden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni limit 1500 TL olarak belirlendi.

BDDK’nın söz konusu kararını içeren bildirisi, nisan ayında bankalara iletilmişti. Önceki düzenlemede temassız işlem limiti 750 TL olarak belirlenmişti ve bu limit son olarak 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girmişti. BDDK’nın en son aldığı karar ile söz konusu limitte %100 artış gerçekleştirilerek 1500 TL’ye yükseltilmiş oldu.

Temassız işlem limiti artışının amacı, dijital ödemelerin yaygınlaşmasını desteklemek ve vatandaşların alışverişlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Temassız ödemeler, kredi kartının POS cihazına fiziksel olarak değdirilmesi yerine, karta yerleştirilen çipin cihazla iletişim kurması suretiyle gerçekleştiriliyor. Bu işlem, sıraların azalmasına ve ödemelerin daha hızlı yapılmasına yardımcı oluyor.

Yeni temassız işlem limiti, 1500 TL’ye kadar olan ödemelerde şifresiz işlem yapılmasına imkan tanıyor. Ancak, bu limitin üzerindeki tutarlarda şifre girilmesi zorunlu olacaktır. Bu uygulama, kart sahiplerinin güvenliğini korumak ve dolandırıcılık riskini azaltmak için hayata geçirilmiştir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İlgili makamlar, kredi kartı kullanıcılarını temassız ödemeleri güvenli bir şekilde kullanmaya davet ediyor. Kartların yetkisiz kişilerin eline geçmesini önlemek için dikkatli olunması, şüpheli işlemler fark edildiğinde derhal bankaya bilgi verilmesi ve kartların kullanımına ilişkin bilgilerin paylaşılmaması önem taşıyor.

Kredi kartı temassız işlem limiti artışı, dijital ödemelerin daha da yaygınlaşmasına ve vatandaşların alışveriş deneyimlerinin iyileştirilmesine katkı sağlayacaktır. BDDK’nın bu kararı, ülkemizdeki finansal teknolojilerin gelişmesine ve dijital ekonominin güçlenmesine destek verecektir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.