enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

KPSS önlisans başvurusu için son gün! Başvuru ücreti ne kadar?

KPSS önlisans başvurusu için son gün! Başvuru ücreti ne kadar?
REKLAM ALANI
02.07.2024 08:42
1
A+
A-

KPSS Önlisans Sınavına Hazırlık ve Başvuru Süreci

Devlet memuriyeti hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen adaylar için kilit bir sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans için başvurular başlamak üzere. Önlisans düzeyindeki KPSS sınavı, adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılabilmeleri için geçmeleri gereken bir ön koşuldur. Sınav, önlisans mezuniyet yeterliliğine sahip adaylara yöneliktir ve 13 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında başvuruları kabul edecektir.

KPSS Önlisans Başvuru Süreci ve Ücreti

Adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden KPSS Önlisans sınavına başvuruda bulunabilirler. Başvurular sırasında ödeme işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilebilir. Başvuru ücreti olarak belirlenen 350 TL’lik tutar, başvuru süreci sırasında ödenmelidir.

KPSS Önlisans Sınav Tarihleri ve Sonuç Açıklama Tarihleri

Önlisans düzeyindeki KPSS sınavı, 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçlarının ise 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden takip edebileceklerdir.

KPSS Sonuçlarının Açıklanma Tarihleri

KPSS sınavlarının diğer düzeyleri için sonuç açıklama tarihleri de şu şekilde belirlenmiştir:
  • KPSS Lisans: 23 Ağustos 2024
  • KPSS Ortaöğretim: 10 Ekim 2024
  • KPSS DHBT: 16 Ekim 2024
Başvuru sürecini tamamlayan ve sınavlara katılan adaylara başarılar dileriz. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olan adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev almaya hak kazanacaklardır.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.