enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

KPSS ne zaman, saat kaçta? KPSS genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri oturumu…

KPSS ne zaman, saat kaçta? KPSS genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri oturumu…
REKLAM ALANI
12.07.2024 10:38
1
A+
A-

KPSS Lisans Sınavı: Önemli Duyurular ve Güncel Bilgiler

Bu hafta içerisinde Türkiye çapında KPSS Lisans sınavı iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecektir. ÖSYM tarafından yayınlanan sınava giriş belgeleri, adayların erişimine “Aday İşlemleri Sistemi” (AİS) üzerinden açılmıştır. ÖSYM, bu kapsamda sınava girecek adaylara saat konusunda uyarılarda bulunmuştur.

Sınav Bilgileri

ÖSYM sınav takvimine göre, KPSS Lisans sınavı 14 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır.

  • KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 14 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te başlayacaktır.
  • KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu ise 14 Temmuz Pazar günü saat 14.45’te başlayacaktır.

Sınav Yeri Bilgisi

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgilerine ulaşmak için T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden giriş yaparak “Sınav Giriş Belgesi”ni edinmelidirler.

ÖSYM’nin açıklamalarına göre, KPSS Lisans sınavı Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir. Genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları 135 sınav merkezinde uygulanacaktır. Bu merkezler, geçen yıla kıyasla adayların sınava erişimini kolaylaştırmak amacıyla belirlenmiştir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Genel yetenek-genel kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487 adayın başvurduğu açıklanmıştır. Bu adaylardan yaklaşık 526 bin 947’si eğitim bilimleri oturumuna da katılacaktır. Alan bilgisi oturumlarına ise yaklaşık 171 bin 655 adayın başvurduğu bildirilmiştir.

Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü veya tutuklu olarak bulunan 185 adayın genel yetenek-genel kültür oturumuna, 54 adayın ise eğitim bilimleri oturumuna katılacağı belirtilmiştir. Genel yetenek-genel kültür oturumu 4 bin 17 binada, 75 bin 64 salonda; eğitim bilimleri oturumu ise 1315 binada, 25 bin 346 salonda uygulanacaktır.

Sınav Süresi ve Soru Sayısı

Genel yetenek-genel kültür oturumu, 120 sorudan oluşacak ve adaylara cevaplanması için 130 dakika süre verilecektir. Eğitim bilimleri oturumu ise 80 sorudan oluşacak ve 100 dakika süre verilecektir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.