enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kozmetiğin kimyası

Kozmetiğin kimyası
REKLAM ALANI
03.09.2024 10:40
16
A+
A-

Kozmetik Ürünlerin Kullanımı ve Seçimi

Dermatolog Dr. Elif Atacan Yıldırım, kozmetik ürünlerinin seçimi ve kullanımı hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Cilde etki eden çok çeşitli aktif maddeler ve içerikler içeren kozmetik ürünler arasında dermatologlar genellikle dermokozmetik ürünleri öneriyor.

Dermokozmetikler, klinik testlerden geçtikten sonra kullanıcıya sunulan, eczanelerde satılan ve cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan ürünlerdir.

Şikayete Göre Etken Madde

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Her ürünün cilde farklı etkisi olduğunu belirten Dr. Yıldırım, kuru cilt veya egzama için seramidler, gliserin, mineral yağlar, pantenol ve shea yağı gibi nemlendirici özellikli dermokozmetikleri; akne ve yağlı ciltler için salisilik asit, laktik asit gibi aktif içerikli ürünleri tavsiye ediyor.

Ürünlerin İçeriğini Kontrol Edin

“Doğal” terimi, kozmetikte doğadan türetilen bileşenler içeren veya daha az kimyasal işlem görmüş ürünler anlamına geliyor. Ancak bu terim standartlaştırılmadığı için ürünlerin içeriklerini kontrol etmek gerekiyor. Organik ve doğal ürünleri belgeleyen sertifikalar, ürünün doğallığını doğrulayabilir.

Bazı doğal ürünler üretim sırasında kimyasal işlemlerden geçebilir. Ayrıca yatkın kişilerde doğal bileşenler de alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bir ürünün doğal olması, cildin onu iyi tolere edeceği anlamına gelmez. Doğada bulunan bitkileri doğrudan cilde uygulamak doğru değildir ve olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Parfümünüzü Uzaktan Sıkın

Parfüm ve deodorantları 15-20 cm mesafeden vücuda püskürtmek gerekiyor. Deodorantı temiz ve kuru cilde uygulamak daha etkilidir. Parfümün doğrudan cilde temas etmesinde sakınca yoktur, ancak hassas ciltler giysilere uygulamayı tercih edebilir.

Makyaj Malzemesi Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Makyaj malzemeleri seçerken cilt tipini göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • Yağlı veya sivilceye meyilli ciltler için gözenekleri tıkamayan ürünleri seçin.
  • Hassas ciltler için alerjen ve parfüm içermeyen hipoalerjenik ürünleri tercih edin.
  • Güvenilir markaları seçin ve ürün etiketlerini okuyun.
  • Yeni bir ürün almadan önce örnekleri deneyin ve cilde nasıl etki ettiğini gözlemleyin.
  • Mağazalardaki testerlar enfeksiyon riski taşır, tek kullanımlık testerlar kullanın.
REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.