enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Köprülere temmuz ayarı

Köprülere temmuz ayarı
REKLAM ALANI
25.06.2024 02:27
3
A+
A-

Milyarlık Köprü Hesabı Açıklandı

Türkiye’nin ekonomik göstergeleri, ilk yarıda farklı bir tablo çizerken, emeklilerin ve asgari ücretlilerin gelir kayıpları artış gösterdi. Bu dönemde, köprü müteahhitleri, kamu kaynaklarının önemli bir kısmını ceplerine doldurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüleri ve Avrasya Tüneli’nden sorumlu işletmeci firmalara, yılın ilk altı ayında 18 milyar 593 milyon TL ödendi. Bu rakam, geçen yıla göre neredeyse iki katına çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, bu durum karşısında şunları söyledi: “İktidar, şirketlerin kur kaybını halkın cebinden karşılamaya devam ediyor. Dolarlı kaynaklar, birkaç özel şirkete aktarılarak milletin sırtına ağır bir yük bindiriliyor.”

Hazine’nin, yap-işlet-devret (YİD) projeleri için ayırdığı ödeneğin hızla arttığına dikkat çeken Yavuzyılmaz, bu projelerin maliyetinin nihayetinde vatandaşa yansıtılacağını vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

1 Temmuz’dan itibaren bu köprü ve tünel projelerinde yapılacak kur ayarlamasıyla geçiş ücretlerinde önemli artışlar meydana gelecek. Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücreti 1.808 TL’ye, Çanakkale Köprüsü’nde 740 TL’ye, Avrasya Tüneli’nde 213 TL’ye ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 180 TL’ye yükselecek.

Yavuzyılmaz, bu artışların vatandaşlar için ağır bir yük oluşturduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Geçiş yapan her araç için fark ödemesi Osmangazi’de 1.409 TL, Çanakkale’de 321 TL, Yavuz Sultan Selim’de 131 TL ve Avrasya Tüneli’nde 101 TL olacak. Bu, vatandaşların bütçelerine ciddi bir darbe vuracaktır.”

Türkiye ekonomisinin kritik bir dönemeçte olduğu bir zamanda, kamu kaynaklarının bu şekilde birkaç şirkete yönlendirilmesinin endişe verici olduğunu vurgulayan Yavuzyılmaz, iktidarın bu politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.