enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği’nde değişiklik

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği’nde değişiklik
REKLAM ALANI
20.07.2024 13:06
1
A+
A-

HTML Yapısı Korumalı Olarak Metin:

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, kooperatiflerin desteklenmesine karar verilen mal ve hizmet alımlarında, hibeye esas proje tutarları için illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre Bakanlıkça hibe sağlanabilecek. Bu kapsamda 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sıradaki illerde proje tutarının yüzde 50’si, 4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı sıradaki illerde yüzde 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanabilecek.

Hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra projenin uygulanmasını zorlaştıracak, geciktirecek veya ifasını imkansız hale getirecek bir mücbir sebep söz konusu ise sözleşme, ilgili il müdürlüğünce, proje uygulamasının herhangi bir safhasında, Bakanlığın görüşü alınarak, mevzuata uygun olarak değiştirilebilecek, durdurulabilecek veya sona erdirilebilecek. Hibe sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde kooperatife yapılmış olan ödemeler geri alınmayacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Düzenlemenin hibenin illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre verilmesine yönelik maddesi 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek, diğer hükümler ise bugünden itibaren geçerli olacak.

Özgünleştirilip Güncellenmiş Metin:

Ticaret Bakanlığı, Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bu değişiklikle, kooperatiflerin mal ve hizmet alımları için verilen hibe tutarları, illerin sosyoekonomik gelişim seviyelerine göre belirlenecek.

Birinci, ikinci ve üçüncü sıradaki illerde proje tutarının yüzde 50’si, dördüncü, beşinci ve altıncı sıradaki illerde ise yüzde 75’i Bakanlıkça hibe olarak karşılanacak.

Hibe alan kooperatifler, aynı proje için beş yıl içinde yeniden başvuru yapamayacak. Ancak, resmi belgelerle kanıtlanabilen mücbir sebepler nedeniyle gerçekleştirilemeyen projeler için bu kısıtlama geçerli olmayacak.

Projelerin uygulanmasını engelleyen mücbir sebepler ortaya çıkarsa, ilgili il müdürlüğü Bakanlığın görüşünü alarak sözleşmeyi değiştirebilecek, durdurabilecek veya sonlandırabilecek. Sözleşmenin sonlandırılması durumunda, kooperatife yapılan ödemeler geri alınmayacak.

Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasına göre hibe dağıtımı ile ilgili düzenleme 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek. Diğer hükümler ise hemen geçerli olacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.