enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2422
EURO
37,2379
ALTIN
2.993,43
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Kızından gelen can: Kızının böbreğiyle hayata döndü

Kızından gelen can: Kızının böbreğiyle hayata döndü
29.09.2024 13:41
9
A+
A-

Kızı Babasına Can Verdi

Kırıkkale’de yaşayan Gürbüz Kaya, 20 yılı aşkın süredir şeker hastasıydı. 2014’te iki by-pass ameliyatı geçirdi ve son iki yılda böbrek yetmezliği teşhisi aldı. Şeker hastalığı böbreklerini etkilemiş ve yaşam kalitesi düşmüştü. Doktorlar, sağlıklı bir hayat sürmesi için böbrek nakli olması gerektiğini söylediler. Aile, nakil için Kırıkkale ve çevre illerindeki hastanelere başvurdu.

Kızı Donör Oldu

Gürbüz Kaya’nın 39 yaşındaki kızı Rabia Kaya, babası için hiç düşünmeden donör olmayı kabul etti. Özel sektörde yönetici olan Rabia Kaya, tetkikleri yaptırdı ve tahlil sonuçları uygun çıkınca ameliyat kararı alındı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Ankara’daki özel bir hastanede, baba ve kızı için böbrek nakli operasyonu gerçekleştirildi.

Başarılı Ameliyatla Yeniden Doğuş

TOBB ETÜ’deki ameliyata, Böbrek Nakli Program Direktörü Prof. Dr. Acar Tüzüner, Prof. Dr. İhsan Ergün, Dr. Mustafa Anıl Turhan ve Nakil Koordinatörü Şeyma Yıldırım katıldı. Rabia Kaya’nın böbreği, babası Gürbüz Kaya’ya başarılı bir şekilde nakledildi. Hastanede tedavi tamamlandıktan sonra baba ve kızı taburcu edilerek evlerine döndüler. Doktorlar, uyum sürecinin olumlu geçtiğini ve ailenin sağlığına kavuştuğunu belirttiler.

Kızım Bana Hayat Verdi

Ameliyat sonrası duygularını paylaşan Gürbüz Kaya, kızı Rabia’ya minnetini ifade etti. “Kızım tereddüt etmeden bana böbreğini verdi. Allah ondan razı olsun. Şu anda uyum süreciyle ilgili olumsuz bir şey yok. Her şey yolunda. Kızıma ve ameliyat ekibine sonsuz teşekkürler.” Kaya, böbrek nakli konusunda tereddüt yaşayanlara, “Korkacak bir şey yok. Doktorlarımız çok yetkin. Her şey sorunsuz geçti” dedi.

Babam İçin Tereddüt Etmedim

Babasına yeni bir hayat veren Rabia Kaya da duygularını paylaştı: “Babamın yaşadığı durumu daha fazla izleyemiyordum. Şeker hastalığı ve böbrek yetmezliği onu çok yıpratmıştı. Benim için yapabileceğim en iyi şey, sağlığını geri vermekti. Ameliyatımız başarılı geçti ve babam şimdi çok iyi. Herkes, ailesi için böyle kararları hiç düşünmeden verebilmeli. Allah, babama ve herkese sağlıklı ve uzun ömürler versin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.