enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kimlik randevusu nüfus işleri! Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusu…

Kimlik randevusu nüfus işleri! Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusu…
REKLAM ALANI
12.08.2024 09:24
6
A+
A-

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme

Milyonlarca vatandaş, kimlik kartı ve ehliyetlerini tek bir karta entegre etmeyi merak ediyor. Bu uygulama sayesinde kişiler, ayrı ayrı kimlik ve ehliyet taşıma zahmetinden kurtuluyor.

Yeni Ehliyet ve Kimlik Birleştirme Süreci

İç İşleri Bakanlığı’nın devreye aldığı yeni uygulama sayesinde ehliyet bilgileri, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşlar, trafikte ehliyetlerini yanlarında taşımak zorunda kalmıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan vatandaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmelerine gerek yok. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken her iki kartı da yanlarında götürmeleri yeterli.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan vatandaşların ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekiyor. Bu işlem için gerekli belgeler:

  • 4 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş)
  • Sağlık raporu
  • 15 TL harç bedeli ödemesini gösteren makbuz

Birleştirme İşlemi Adımları

  • Randevu Alın: Ehliyet ve kimlik yenilemek için randevu almak gerekiyor. Bunu Alo 199’u arayarak veya “randevu.nvi.gov.tr” adresinden yapılabilir.
  • Değişim Ücretini Yatırın: Değişim ücreti, başvurudan önce vergi dairelerine, internet üzerinden veya bankaya yatırılmalıdır.
  • Gerekli Belgeleri Hazırlayın: Başvuru için gereken belgeler:
    • Nüfus cüzdanı veya geçerli bir belge
    • Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
    • Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont
  • Başvurunun Yapılması: Randevu gününde, gerekli belgelerle nüfus müdürlüğüne giderek başvuru yapılır.
  • Yeni Kartın Teslimi: Yeni kimlik, genellikle 1-2 gün içinde adresinize teslim edilir.

Geçerlilik Süresi

Çipli kimlik kartının geçerlilik süresi 10 yıldır. Sürenin bitiminde, kartın yenilenmesi gerekir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.