enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İtalya’nın başbakanından AP’ye çok sert eleştiri

İtalya’nın başbakanından AP’ye çok sert eleştiri
REKLAM ALANI
26.06.2024 15:05
0
A+
A-

Giorgia Meloni, AB Liderler Zirvesi’nde Sandıktan Çıkan Sonuçların Dikkate Alınmasını İstiyor

AB Liderler Zirvesi öncesinde, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, AP seçimlerinde ortaya çıkan sonuçların dikkate alınmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Anahtar pozisyonları doldurma sürecine ilişkin endişelerini dile getiren Meloni, katılımcıların sandıkta ifade edilen isteklere saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Meloni, Avrupalı seçmenlerin AB politikalarındaki değişiklik taleplerini vurguladı. AP seçimlerinden sonra, AB’nin farklı bir yöne doğru ilerlemesi gerektiği konusunda bir fikir birliği oluştuğunu öne sürdü. Ancak mevcut görüşmelerde, seçmenlerin mesajı dikkate alınmadığını savundu. Bazı siyasi liderlerin üst düzey pozisyonlar için doğrudan isimler önerme girişimini eleştirerek, bunun “gerçeküstü” olduğunu belirtti.

Meloni, AP seçimlerinde sağ koalisyon ittifakının İtalya’da olumlu sonuçlar elde ettiğini hatırlattı. Vatandaşların oylarıyla verilen işaretlerin görmezden gelinmesinin büyük bir hata olacağını vurguladı. Sandık sonucunun, AB’nin güvenilirliği için önem taşıdığını belirtti ve vatandaşların isteklerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

AP seçimlerinde üçüncü büyük siyasi güç haline gelen Muhafazakarlar ve Reformistler Grubu’nun (ECR) lideri olarak Meloni, üst düzey pozisyonlar için sağlam bir çoğunluğun bulunmadığını vurguladı. Yeşil dönüşümle ilgili kuralların ideolojik olduğunu ve seçmenlerin beklentilerine uygun olarak gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Avrupa’nın güvenlik ve savunma politikası konusundaki ihtiyacına dikkat çeken Meloni, NATO ile işbirliğinin önemini vurguladı. ABD’nin yanında sağlam bir Avrupa kanadı inşa etmenin gerekli olduğunu savundu. Ukrayna’yı savunmanın Avrupa’nın çıkarına olduğunu belirterek, Ukrayna’ya barışçıl bir gelecek sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Meloni ayrıca, insan kaçakçılığının mücadele edilmesi gereken ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Dış sınırların korunmasının ve insan kaçakçılarının faaliyetlerinin engellenmesinin hayati önem taşıdığını belirtti. Avrupa’da kölelik benzeri uygulamaların hoş görülmeyeceğini ve göçün yasal yollarla yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

17 Haziran’da meydana gelen trajik bir olaydan bahseden Meloni, İtalya’da iş kazasında yaralanan Hint tarım işçisi Satnam Singh’in ölümüne yol açan duyarsız tavrı kınadı. Bu olayın, İtalya’nın karanlık yüzünü yansıttığını ve böyle uygulamaların sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

İtalyan basınında çıkan haberler, AP’deki liderlerin AB’nin üst düzey pozisyonları konusunda Meloni’yi dışlayarak anlaşmaya vardığını öne sürüyor. Meloni’nin bu haberlere tepki olarak, Ursula von der Leyen’in ikinci dönemine yönelik oylamada çekimser kalabileceği belirtiliyor. Ancak İtalya’nın AB Komisyon Başkanlığı’nda güçlü bir başkan yardımcılığı pozisyonu alması da söz konusu. Zirvedeki görüşmelerin sonucunun henüz bilinmediği, Meloni’nin konumunun daha net bir şekilde ortaya çıkması bekleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.