enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İstanbul’da deniz dolmuşlar seferlerine başlıyor

İstanbul’da deniz dolmuşlar seferlerine başlıyor
REKLAM ALANI
09.07.2024 14:25
1
A+
A-

İstanbul’un Deniz Ulaşımına Yeni Bir Soluk Geliyor: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Deniz Dolmuşları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un deniz ulaşımına yeni bir soluk getirmek için harekete geçti. İBB iştiraki Şehir Hatları tarafından Haliç Tersanesi’nde üretilen Deniz Dolmuşları, 15 Temmuz itibarıyla İstinye-Küçüksu arasında yolculara hizmet vermeye başlayacak.

İlk etapta 7 adet deniz dolmuşunun üretimine başlanan proje kapsamında 3 adet dolmuş tamamlanırken, 4’üncüsünün inşa çalışmaları son aşamaya geldi. Deniz dolmuşlarının tamamının üretimi eylül ayında tamamlanmış olacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi’nde düzenlenen törende deniz dolmuşlarını kamuoyuna tanıttı. İBB, düşük yolcu yoğunluğuna sahip seferlerde deniz dolmuşlarını kullanarak yıllık yaklaşık 120 milyon TL tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Tarihi Haliç Tersanesi’nin Yeni Rolü

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmamoğlu, Haliç Tersanesi’nin tarihsel önemine değinerek, “600 yıla yakın yaşı olan bu tersane kapanacaktı. Burada üretim olmayacaktı ve başka türlü bir yoruma yelken açacaktı. Tarihin yüzyıllar boyu biriktirdiklerini çöpe atmak gibi bir duruma sebep olabilirdi” diye konuştu.

“O bakımdan çok özenli davrandık. Tarihi tersaneyi üretir hale getirdik. İçinde kültür, sanat, eğitim, buluşmalar yapılıyor. 600 yıllık tersanenin imalatı devam ediyor. Göreceksiniz burası sadece İstanbulluların değil, bütün dünyanın bu yönüyle ilgisini çekecek muhteşem bir sahaya dönüşüyor olacak” dedi.

Deniz Dolmuşlarının Özellikleri

İmamoğlu, çevre dostu ve düşük emisyonlu deniz dolmuşlarının İstanbul’un deniz ulaşımına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. “Arkadaşlarımız bu araçları geliştirerek düşük oranda yolcu taşımanın verimlilik açısından ve kaynak israfı açısından bizim için büyük bir kayıp olduğunu fark ettiler” diyen İmamoğlu, “Yıllık yaklaşık 120 milyon lira tasarruftan bahsediyor arkadaşlarımız. İnşallah yaptığımız yatırımı kısa sürede geri dönüşümünü sağlayacak bir modele erişecek” diye konuştu.

11,7 metre uzunluğunda, 4,3 metre genişliğinde, servis hızı 15 knot ve maksimum hızı 25 knot olan deniz dolmuşları, 33 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Engelli erişimine uygun olarak tasarlanan dolmuşlar, kompozit malzemeden vakum infizyon yöntemi kullanılarak üretildi.

İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer Hatlarında Hizmet

İlk etapta üretilen 7 deniz dolmuşu, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefer yapacak. İmamoğlu, “Bu ilk deniz dolmuşlarımızın İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında hizmet vermesini düşünüyoruz” dedi.

Galataport Deneyimi

Şehir Hatları, ilk deniz dolmuşlarını daha önce Galataport için yine Haliç Tersanesi markasıyla üretmişti. “Galata 1” ve “Galata 2” isimli deniz dolmuşları, Galataport’a halen ring seferler yapıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.