enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İstanbul Barosu Başkanlığı için ön seçimler başladı

İstanbul Barosu Başkanlığı için ön seçimler başladı
REKLAM ALANI
30.06.2024 14:59
37
A+
A-

İstanbul Barosu Başkanlığı Seçimlerine Adaylar Belirleniyor

Ülkenin en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu’nda 65 bin civarında üye bulunuyor ve yaklaşan başkanlık seçimlerine yönelik gruplar adaylarını belirleme aşamasına geldiler.

İlk olarak Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun (ÖİÇAĞ) düzenlediği ön seçimde mevcut İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Gürbüz, oyların büyük bir kısmını alarak ÖİÇAĞ’ın başkan adayı oldu.

İstanbul Barosu’nda uzun yıllardır hizmet veren Avukat Ali Gürbüz, geçmişte 2 yıl Disiplin Kurulu üyeliği ve 6 yıl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

FİLİZ SARAÇ ADAYLIĞINI KOYMADI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ÖİÇAĞ tarafından düzenlenen ön seçime katılım oranı oldukça yüksekti. Mevcut Başkan Avukat Filiz Saraç’ın aday olmadığı ön seçimlere üç aday katıldı. Avukat Ramazan Çakmakçı, Avukat Emir Hüseyin Acar ve Avukat Ali Gürbüz’ün yarıştığı ön seçimlerde en yüksek oyu alan Gürbüz, başkan adayı olmaya hak kazandı.

Gürbüz, ön seçim sonrasında yaptığı açıklamada, “Genel kurulumuzun ön seçim kararına göstermiş olduğunuz saygı ve yüksek katılımınız için teşekkür ederim. Grubumuzun demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesine ne kadar sıkı sıkıya bağlı olduğunu bir kez daha gösterdik. Bugüne kadar çok çalıştık, ancak henüz yolun çok başındayız. ‘Hep birlikte kazanacağız’ diyerek çıktığımız bu yolda, pek çok başarıya yine hep birlikte imza atacağız” şeklinde konuştu.

İstanbul Barosu Başkanlık Seçimi, Ekim 2024’te yapılacak ve yaklaşık 65 bin avukatın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İstanbul Barosu Başkanı, bu seçimle belirlenecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.